Witam sorry że tak dużo zakładam tematów ale potrzebuję pomocy bo mam akwa 60 L tak jak wcześniej pisałem więc chodzi mi o to czy mogła by być taka obsda (odrazu mówie że bardzo zależy mi na molinezjach) więc chciałem miec 6 Molinezji + 8 Neonów i 6 - 8 krewetek lub 4 kirysy pstre lub 6 krewetek i 2 glonojady może być takie i powiedzie czy okocily by mi się z taką obsadą molinezje i po czym widać czy jest kotna?!?!
Za pomoc dastaniecie punkt pomógł
Witam nowa obsada
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Olek
- Kontakt:
Witam nowa obsada
Jeśli pomogłem to naciśnij pomógł 

- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysztof
Re: Witam nowa obsada
Jeśli będziesz zadawał pytania w jednym temacie to też pomożemy ;-)Oloakwa pisze:Witam sorry że tak dużo zakładam tematów ale potrzebuję pomocy
Skoro priorytetem są molinezje... ja jednak dałbym mniejszą ilość, bo to rybki z dość intensywną przemianą materii. Obsada mogłaby wyglądać następująco: 4 molinezje, 8 neonków, 4 kiryski, 3-4 otoski (glonojady są do duże do Twojego akwa) plus x krewetek.Oloakwa pisze:6 Molinezji + 8 Neonów i 6 - 8 krewetek lub 4 kirysy pstre lub 6 krewetek i 2 glonojady
Molinezje się rozmnożą... ale przy neonkach narybek będzie miał marne szanse.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Krzysiek
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
A zamiast neonków mogły by być razbory klinowe chyba żebym zrobił jedno gatunkowe albo zastosował kotnik a i jak wygląd molinezja w ciązy?

- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Natalia
- Kontakt:
witam
ja tez mam w akwarium molinezje i dokupuje neony (10) krewetki dopiero za miesiąc ( amano) i u molinezji jest łatwo rozpoznać ciąży ponieważ ma bardzo gruby brzuch widoczny ze to nie przejedzenie często samica jest pilnowana przez samca wtedy on ( jak samica rodzi ) jakby pyskiem " naciskał" na brzuch samicy i są młode karmisz je jakimś drobnym jedzonkiem dla narybku albo kruszysz w palcach jedzenie Tropical ICHTIO-VIT - radziła bym odłowić samice w ciąży do np. 10l akwarium wtedy młode by przeżyły. młode lubią chować sie w mchu czy w jakiś roślinkach ( np. lisi ogon ) i czekać aż podrosną. samica rodzi ok. 40 młodych ( moj brat miał ok. 30 a zostało 25 ) mam nadzieje że przyda ci sie to co napisałam
ja tez mam w akwarium molinezje i dokupuje neony (10) krewetki dopiero za miesiąc ( amano) i u molinezji jest łatwo rozpoznać ciąży ponieważ ma bardzo gruby brzuch widoczny ze to nie przejedzenie często samica jest pilnowana przez samca wtedy on ( jak samica rodzi ) jakby pyskiem " naciskał" na brzuch samicy i są młode karmisz je jakimś drobnym jedzonkiem dla narybku albo kruszysz w palcach jedzenie Tropical ICHTIO-VIT - radziła bym odłowić samice w ciąży do np. 10l akwarium wtedy młode by przeżyły. młode lubią chować sie w mchu czy w jakiś roślinkach ( np. lisi ogon ) i czekać aż podrosną. samica rodzi ok. 40 młodych ( moj brat miał ok. 30 a zostało 25 ) mam nadzieje że przyda ci sie to co napisałam
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Witam obsada będzie wyglądać następująco 6 molinezji 2 samce 3 samice + 7 razbor klinowych + 10 krewetek a roślin mam dużo mech jawajski cambona takie drobnoliste i są kryjówki ;]

- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysztof
Nie wiedziałem, że w matematyce dokonała się ostatnio jakaś rewolucja ;-)Oloakwa pisze:6 molinezji 2 samce 3 samice
Co do obsady... może być, ale postaraj sie o dobry filtr i nie zaniedbuj podmian.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Krzysiek
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Ok a i prosiłbym kogoś kto by dał rade narysować mi jak sie robi ten odmulacz bo woglu nie wiem jak to wygląda moj email to olkmen@o2.pl
[ Dodano: 2007-09-22, 13:44 ]
A i to molinezji pomyliłem się mialo byc 5 molinezji 2 samce i 3 samice sorry za mój błąd
[ Dodano: 2007-09-22, 13:44 ]
A i to molinezji pomyliłem się mialo byc 5 molinezji 2 samce i 3 samice sorry za mój błąd

- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Najtańszy odmulacz kosztuje z 10zł - czy jest sens samemu się męczyć zabawą w konstruktora?
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back