Neonki inessa - wyblakły czerwony pasek

Wszystko na temat ryb słodkowodnych.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
Piwosz
Rekin forum
Pojemność akwarium: 216
Imię: Konrad
Kontakt:

Re: Neonki inessa - wyblakły czerwony pasek

Post autor: Piwosz » 2008-05-26, 20:18

Bohdan pisze:Podróżując po warszawskich sklepach zauważtyłem ze nepnki nie mają do koca wybarwionego czerwonego paska.
Czy aby to nie wyglądało tak:
Obrazek

Ostatnio popularnosc w sklepach zdobywa: Paracheirodon simulans ( to jego zdjęcie), wiec moze w sklepie źle podpisali neona....

oczywiście to jest tylko przypuszczenie bo moze być też tak jak mówił marthinez,

zejnowski
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 120
Imię: Dominik
Kontakt:

Post autor: zejnowski » 2008-05-26, 21:30

A mój neon dzisiaj zauważyłem uwaga! nie ma jednego oka i wychudzony tez chlopak jest... kupilem je bardzo mlode mialy moze z 0,7cm i ten wydaje mi sie nie przebija sie do jedzenia i jeszcze jego obzarli a na dodatek plywa sobie tak jakby lekko zdezorientowany delikatnie mowiac.... czy moze to jakas choroba? nie wiem czy odrazu go usunac czy czekac?
"Nauka i religia nie pozostają w sprzeczności, nauka jest po prostu za młoda aby to zrozumieć"

Awatar użytkownika
Bohdan
Przyjaciel forum
Pojemność akwarium: 0
Imię: Bohdan
Nazwisko: Jazda Polska PL

Post autor: Bohdan » 2008-05-26, 22:32

Neonki które widziałem w sklepie i które należa do grupy czerwonych górny pasek mają zabarwiony na całej długości a dolny - czerwony tylko np do połowy potem jest przerwa i znowu trochę czerwieni i dalej już dół bez zabarwienia czerwonego...
U Inessa jest o tyle łatwiej że one dół zawsze mają zabarwiony tylko do połowy.
W sklepie KakaDu w Wa-wie na Woli w pokazowym akwarium z roślinami pływają sobie neonki czerwone i pięknie na całej długości wybarwione ale te akurat nie są na sprzedaż.
Natomiast w akwa w których są trzymane te na sprzedaż pływają nie w pełnym zabarwieniu.(To widziałem jeszcze w innych sklepach)
Akwa te są małe i bardzo ubogie w roslinność.
Pytanie tu następują czy mozna zaufać sprzedawcą i uwierzyć w zapewnienia że w warunkach domowych Neonki sie zabarwią...

ODPOWIEDZ