Filtr który wybił mi większość obsady jest firmy IKOLA oznaczony na pudełku nr A-290 a na naklejce znaminowej jest model: sp604E
Moc 20W 1000L/h
Na pudełku piszę że filtr zawiera kasete z bakteriobójczą gąbką filtrującą... bezsens... ciekawe jak na takiej gąbce mają się rozwinąć bakterie nitryfikacyjne? Może to właśnie ten bakteriobójczy środek zatruł mi wodę?
Nie kupujcie tego dziadostwa!!!
Kupiony był w sklepie internetowym iquitos.pl (na allegro działają pod nazwą Thundra) a dokładnie to dostałem go w ramach reklamacji bo wcześniej przysłali mi filtr który nie zamawiałem, zresztą tego też nie zamawiałem. W zestawie który kupiłem miał być filtr Hailea BT 700 czyli dwa razy przysłali mi nie to co trzeba... i dałem sobie spokój z dalszymi reklamacjami. Jacyś kretyni tam pracują...
[ Dodano: 2007-09-23, 13:29 ]
D4ni3l pisze:JohnyMo, a ile czasu minelo od zalozenia akwarium?
w stopce mam napisane, start 2 lipca. Do tej pory uzywałem filtra weipro TC-700 Dobrze filtrował wode, parametry no2 i no3 są w normie podczas testów nowego filtra stary był ciągle włączony zresztą to nie ma znaczenia bo przecież nawet jak bym go wyłączył to w ciągu tych 30 minut rybą nic by sie nie stało.
[ Dodano: 2007-09-23, 13:33 ]
aha jeszcze jedno: ten filtr śmierdzi czymś chemicznym, coś jak by terpentyna, środek na mole itp Mycie go nie zlikwidowało wcale tego zapachu.