Dziwne plamy po pokarmie
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Tomi
Dziwne plamy po pokarmie
Witam.Mam małe rybki,które karmię pokarmem Tropical Microvit Hi Protein(wysokoproteinowy uzupełniający pokarm dla narybku).Wszystko byłoby ok,rybki bardzo go lubią,tylko że jak wsypię tego pokarmu do akwarium,to robią się po nim takie dziwne plamy na wodzie,tak jakby do wody wlać oleju lub benzyny.Czy to jest normalne,czy powinienem ten pokarm zmienić na inny?Czy u was tez jest coś takiego na wodzie?
Ostatnio zmieniony 2007-10-04, 12:24 przez AquaAlbercik, łącznie zmieniany 1 raz.
Aqua : 74 literków
Obsada : 2 Neonki Czrewone,1 Neonka Czarna,2 Jarzeńce,6 Gupików,2 Bocje(niebieska i różowa),2 Molinezje Czarne,2 Słoneczne,2 Danio Pręgowane(różowe),Bojownik,Zmienniak Plamisty,2 Miedziki Obrzeżowe,2 Zbrojniki Lamparcie,Ampularia
Obsada : 2 Neonki Czrewone,1 Neonka Czarna,2 Jarzeńce,6 Gupików,2 Bocje(niebieska i różowa),2 Molinezje Czarne,2 Słoneczne,2 Danio Pręgowane(różowe),Bojownik,Zmienniak Plamisty,2 Miedziki Obrzeżowe,2 Zbrojniki Lamparcie,Ampularia
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Dziwne plamy po pokarmie
Te plamy są spowodowane przez tłuszcze zawarte w pokarmie. Nie przejmuj się, nie ma to znaczenia. Pamiętaj, że jest to pokarm dla narybku, i nie należy stosować go dla dorosłych ryb - jest zbyt "bogaty" i szybko może doprowadzić do schorzeń takich jak otłuszczenie.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Tomi
No to mnie uspokoiłeś.A co do tego pokarmu i dorosłych ryb - te palmy,mimo,że pokarm wsypuje do kotnika,to i tak rozchodzą się po całej wodzie.Ale myślę,że to już nie ma znaczenia?
Aqua : 74 literków
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Nie ma znaczenia. I nie martw się, jak przestaniesz karmić narybek, znikną same.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back