Byęłm od poczatku zdecydowany na filtr zewnętrzny akskadowy, ale teraz, albo musiałbym robić samemu pokrywe, albo przerabiać zwykłą juz wcześniej kupioną... Więc sam nie wiem jaki teraz najlepiej wybrać filtr.
Filtr wewnętrzny czy zewnętrzny kaskadowy?
Kaskadowy czy wewnętrzny?
Moderator: ModTeam
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Re: Kaskadowy czy wewnętrzny?
kaskada... Pokrywę chyba najlepiej samemu zrobić...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Grzegorz
na pewno da się wypiłować w pokrywie juz zakupionej miejsce na kaskadę. Kombinuj. Warto. Kaskada z całą pewnościa będzie lepsza.
Ogladałem większośc pokryw dostępnych w sklepach i zawsze widziałem potencjalną możliwość wypiłowania miejsca.
Ogladałem większośc pokryw dostępnych w sklepach i zawsze widziałem potencjalną możliwość wypiłowania miejsca.
- werisal
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
No dzisiaj byłem w zoologu z kolegą powiedział mi i pokazał, że najlepsza będzie kaskada i, że z wycięciem pokrywy na kaskade nie będzie problemu. Ale powiedział, że najlepiej filtr ustawić nie z tyłu tylko z boku, bo jest dobry dostęp. A i, że łatwe będzie również przerobienie pokrywy pod drugą świetlówkę, bo jeżeli ma się odpowiednia pokrywę i zestaw świetlówkowy (można go kupić np. w Castoramie – jest cały zestaw: świetlówka, stateczniki itp., i wszystko złożone) to wystarczy tylko przykręcić, podłączyć i gotowe.