Tetratec 25
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 120
- Imię: Dominik
- Kontakt:
Tetratec 25
W pokoiku mam około 23 stopni. Kupiłem sobie grzałeczkę bo mi sie stara zepsuła. Zbiornik około 15l. Niestety grzałka ustawiona jest na max a temp w zbiorniku to 20 stopni :/ Grzałka leży tak jak powinna... Jak to możliwe? Grzałka walnięta?
"Nauka i religia nie pozostają w sprzeczności, nauka jest po prostu za młoda aby to zrozumieć"
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Re: Tetratec 25
Wyłącz grzałkę z sieci, i zobacz po półgodziny czy temperatura spadła. Jeśli tak to grzałka działa.
Acha czy po włożeniu grzałki do akwarium poczekałeś ok 15min.???? W tym czasie termostat dopasowuje się do temperatury wody i po upływie 15min należy włączyć grzałkę.
1 Sprawdź temperaturę
2 Wyłącz grzałkę z prądu
3 Po 15min. włącz grzałkę i sprawdzaj czy temp. się podnosi. P.S. ( czy działa dioda w grzałce?)
4 Jak temp zacznie się podnosić to wtedy ustawiaj termostat
Zajmie Ci to trochę czasu ale pomoże
Acha czy po włożeniu grzałki do akwarium poczekałeś ok 15min.???? W tym czasie termostat dopasowuje się do temperatury wody i po upływie 15min należy włączyć grzałkę.
1 Sprawdź temperaturę
2 Wyłącz grzałkę z prądu
3 Po 15min. włącz grzałkę i sprawdzaj czy temp. się podnosi. P.S. ( czy działa dioda w grzałce?)
Zajmie Ci to trochę czasu ale pomoże
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
A tego nie zrobiłem
dioda działa... ok zastosuje wskazówki i zobaczę jak to zadziała
[ Dodano: 2008-03-01, 17:26 ]

[ Dodano: 2008-03-01, 17:26 ]
A jak ma się podnieść temp. skoro nie ma grzałki a jak włączyłem do prądu to dioda się nie świeci :/lolek pisze: 3 Po 15min. włącz grzałkę i sprawdzaj czy temp. się podnosi. P.S. ( czy działa dioda w grzałce?)
"Nauka i religia nie pozostają w sprzeczności, nauka jest po prostu za młoda aby to zrozumieć"
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Piotr
- Kontakt:
pozostaje reklamacjazejnowski pisze:jak włączyłem do prądu to dioda się nie świeci :/
miłego dnia 

-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Nie świeciła się bo termostatem nie pokręciłem... zrobiłem wszystko wg tego co napisano wyżej. Sprawdzę jutro akurat sie wszystko ustabilizuje zobaczymy czy grzałka ogrzeje do 25 moje akwa.