Co za dziwy...

Wszystko na temat chorób ryb, zwierząt akwariowych.

Moderator: ModTeam

falkor5
Zainteresowany
Pojemność akwarium: 63
Imię: Adam

Co za dziwy...

Post autor: falkor5 » 2008-03-02, 18:33

Postanowiłem opisać to.Niedawno pisałem na forum i pytałem,co robić,bo moje neonki mają prawdopodobnie ospę.Poradzono mi lekarstwa różnego rodzaju,ale też prostrzy sposób-podniesienie temp.i zastosowanie soli akwarystycznej.Zastosowałem się do tego drugiego i nie stosowałem żadnych leków.Chore dwa mieczyki juz następnego dnia były zdrowe.Natomiast neonki wszystkie się zaraziły.To mnie trochę zdołowało,ale postanowiłem zaczekać i silnie filtrowałem i napowietrzałem wodę przy tej podniesionej temp.i po dodaniu soli.Przez dwa dni neonki ładniały,dziś już są zdrowe i wyglądaja niesamowicie.Mam nadzieję,ze jest to wyraz ich zdrowia,a nie jakieś komplikacje.Wszystkie neonki inessa,diamentowe i zielone teraz mają bardzo wyrazistą czerwień i niesamowity błękit,wręcz taki neonowy fiolet.Nawet w sklepie nie widziałem tak ładnych neonek.Czy to oznacza,że już są zdrowe?

Awatar użytkownika
lolek
Zakręcony forumowicz
Pojemność akwarium: 126
Imię: Karol
Kontakt:

Re: Co za dziwy...

Post autor: lolek » 2008-03-02, 18:37

jeśli nie widzisz już żadnych dziwych zachowań ryb ( ocieranie się ), na ich ciele nie ma żadnych niepokojących plam, są żwawe, to znaczy że rybki są zdrowe.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat

ODPOWIEDZ