Bocje

Wszystko na temat ryb słodkowodnych.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
kamilb
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 30
Imię: Kamil
Kontakt:

Bocje

Post autor: kamilb » 2007-02-07, 16:54

Witam,
Od jakiś 2 dni moje bocje howają się pod kamieniami (wcześniej pływały po calym akwarium). Jedna z nich jest 2 razy większa od drugiej, więc zastanawiam się co to moze znaczy? Ta większa od czasu do czasu kładzie się na bok, jakby umierała, ale później sprawia wrażenie, że po prostu...spała :) Napiszcie co o tym myślicie.
Obrazek

Awatar użytkownika
martyna
Forumowicz
Pojemność akwarium: 60
Kontakt:

Re: Bocje

Post autor: martyna » 2007-02-07, 19:31

kamilb pisze: Od jakiś 2 dni moje bocje howają się pod kamieniami (wcześniej pływały po calym akwarium). Jedna z nich jest 2 razy większa od drugiej, więc zastanawiam się co to moze znaczy? Ta większa od czasu do czasu kładzie się na bok, jakby umierała, ale później sprawia wrażenie, że po prostu...spała :)
1.Też mialam 2 bocje, pierwsza byla o wiele większa, ale gdy napisalam na forum (tym), inni użytkownicy uspokoili mnie, że u bocji ten rozmiar to normalna rzecz :-D .
2.Apropo chowania się, w moim przypadku bylo to samo, a to u bocji normalne ;-) .
3.Leżenie na boku to zwyczaj bocji, nie przejmuj się, nawet inne gatunki bocji tak robią,nie ma się czym denerwować :-) .
Pozdrawiam,
Martyna

Awatar użytkownika
kamilb
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 30
Imię: Kamil
Kontakt:

Re: Bocje

Post autor: kamilb » 2007-02-08, 18:13

No właśnie ta mała bocja wypłynęła, jest bardzo gruba i ma trochę wyłupiaste oczy.
Co to może znaczyć?
Obrazek

ODPOWIEDZ