Zagrzebka Rachowa
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: adam
Zagrzebka Rachowa
chiałbym wszystko wiedziec o tej rybie Zagrzebka Rachowa i czy może żyć w 60l akwa
- Damian_7
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Damian
Re: Zagrzebka Rachowa
Samiec osiąga długość ciała do 6 cm. Samice są nieco mniejsze. Wyraźny dymorfizm płciowy. Samice koloru szarobrązowego, samce są żywiej ubarwione.
Młode po 4-6 tygodniach osiągają dojrzałość płciową.
Temperatura:20-24 stopnie.
[shadow=darkred][/shadow]
Młode po 4-6 tygodniach osiągają dojrzałość płciową.
Temperatura:20-24 stopnie.
[shadow=darkred][/shadow]
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
Zagrzebki to ryby sezonowe, w naturze żyją zazwyczaj około 6 miesięcy, jest to uzależnione od warunków pogodowych.
Jeśli zakupisz te rybki, spróbuj doprowadzić je do tarła i zachować ikrę. Jest to bardzo rozległy temat, więc polecam znaleźć specjalistyczną stronę o tych rybkach.
Wiem też, że można zakupić samą ikrę i doprowadzić do wylęgu młodych. Odpowiednio przechowywana ikra jest w pełni wartościowa nawet po wielu miesiącach.
Jeśli zakupisz te rybki, spróbuj doprowadzić je do tarła i zachować ikrę. Jest to bardzo rozległy temat, więc polecam znaleźć specjalistyczną stronę o tych rybkach.
Wiem też, że można zakupić samą ikrę i doprowadzić do wylęgu młodych. Odpowiednio przechowywana ikra jest w pełni wartościowa nawet po wielu miesiącach.
-
- Forumowicz
- Imię: adam
oki ja tez sie dowiedziałem że są trudne w utrzymaniu i dość wymagające oki thx za wszystko jedna pohoduje barwniaki czerwonobrzuchy