Witam,
planuję założyć akwarium 30l. Chcę zrobić z tego kwarantannę, gdy będę kupował neonki, kiryski i otoski. Po kuracjach chcę tam zrobić mcharium z krewetkami.
Moje pytanie:
Czy dawać mchy od razu czy czekać aż rybki się wyleczą. Mam zamiar leczyć zapobiegawczo MFC. Nie wiem czy leki wpływają jakoś na rośliny.
rośliny w kwarantannie
Moderator: ModTeam
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 174
- Imię: Micha³
rośliny w kwarantannie
112l roślinne - HM, HC, rotala rotundifolia, didiplis diandra, blyxa japonica
30l mcharium - erect moss, fontinalis antypyretica, flame moss, spiky moss oraz riccia sp. Dwaft
25l mcharium - taiwan moss, peacock moss, fissidens fontanus oraz subwassertang i riccardia chamedryfolia
7,5l - stringy moss
Pozdrawiam, Michał Danielczyk
30l mcharium - erect moss, fontinalis antypyretica, flame moss, spiky moss oraz riccia sp. Dwaft
25l mcharium - taiwan moss, peacock moss, fissidens fontanus oraz subwassertang i riccardia chamedryfolia
7,5l - stringy moss
Pozdrawiam, Michał Danielczyk
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Re: rośliny w kwarantannie
W takim wypadku po tej kwarantannie trzeba zastosować węgiel aktywowany do filtra lub wymienić ok. 50 % wody i dopiero po tym dać mchy i po okresie 1-2 tyg dać krewecie.
Jakieś roślinki podczas kwarantanny muszą być...mogą być to mchy ale najlepiej szybkorosnące rośliny
Jakieś roślinki podczas kwarantanny muszą być...mogą być to mchy ale najlepiej szybkorosnące rośliny