GLONOJADY
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
GLONOJADY
Kto mi może pomóc z tymi rybami niewiem co mam im dawać i z jakimi rybami mogę je mieć mam te drewniaki dopiero 6dni moge je mieć z Brzankami sumatr.. 
Pozdro dla wszystkich szczegulnie dla fanów Brzanek
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Re: GLONOJADY
Glonojady żywią się głównie glonami dlatego nie trzeba ich karmić, czasmi zjedzą normalny pokram dla ryb. sa też specjalne pokarmy-tabletki dla glonojadów.
Co do ryb to powiedz jakie masz duże akwa.
Co do ryb to powiedz jakie masz duże akwa.
- Piwosz
- Rekin forum
- Kontakt:
A o jaką ilość glonojadów chcesz tam trzymać. Jeżeli 2-3 małe to OK, ale jezeli jest duży to wydaje mi sie ze zmieści się tyko 1. Z brzankami możeż go trzymac bez problemów, ja sam te trzymam i nic się nie dzieje.
- Nowy
- Forumowicz
- Kontakt:
Glonojady możesz czymać prawie ze wszystkimi innymi rybami . Nie zapomnij aby najpierw kupic roslinki poczekac az sie zrobi pare malych glonów i wtedy najlepiej je wpuść. Ja tak mialem widać było jak sie cieszyły :-D
Pozdro
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nie bardzo rozumiem o co pytasz?
Drewniak nie jest glonojadem, więc nie wiem czy pytasz o tzw. „glonojady” czyli zbrojniki czy o drewniaki bo to zupełnie co innego?
Tu masz więcej informacji na temat drewniaków :arrow: http://www.aip.pl/~zho/drewniak.html
[ Dodano: 2007-02-19, 12:39 ]
O karmieniu „glonojadów” więcej tu :arrow: Zasady żywienia zbrojników
Drewniak nie jest glonojadem, więc nie wiem czy pytasz o tzw. „glonojady” czyli zbrojniki czy o drewniaki bo to zupełnie co innego?
Tu masz więcej informacji na temat drewniaków :arrow: http://www.aip.pl/~zho/drewniak.html
[ Dodano: 2007-02-19, 12:39 ]
Przepraszam, ale to totalna bzdura :roll: .Piwosz pisze:Glonojady żywią się głównie glonami dlatego nie trzeba ich karmić,
O karmieniu „glonojadów” więcej tu :arrow: Zasady żywienia zbrojników
- darek
- Stały bywalec
- Kontakt:
mam to samo pytanie co moj poprzednik: czy chodzi tobie o glonojady czy drewniaki?
przedwczoraj wstawilem do galerii kilka zdjec moich rybek: na niektorach jest wlasnie glonojad razem z drewniakiem ... obejrzyj sobie
moje sumiki ( nie tylko te potocznie zwane glonojadami ) spozywaja przede wzsystkim pokarm w postaci tabletek. Ja podaje im JBL Pleco. Ale jedza tez bardzo chetnie pokarm granulowany.
Jeszcze jedno: jezeli chodzi o grewniaka to jest to ryba zerujaca noca i wazne jest podawanie pokarmu po wylaczeniu oswietlenia w akwarium.
Bardzo podobaja mi sie zalaczone przez "Katka " linki. Wlasnie takich konkretnych i fachowych info powinno pojawiac sie wiecej na forum.
przedwczoraj wstawilem do galerii kilka zdjec moich rybek: na niektorach jest wlasnie glonojad razem z drewniakiem ... obejrzyj sobie
moje sumiki ( nie tylko te potocznie zwane glonojadami ) spozywaja przede wzsystkim pokarm w postaci tabletek. Ja podaje im JBL Pleco. Ale jedza tez bardzo chetnie pokarm granulowany.
Jeszcze jedno: jezeli chodzi o grewniaka to jest to ryba zerujaca noca i wazne jest podawanie pokarmu po wylaczeniu oswietlenia w akwarium.
Bardzo podobaja mi sie zalaczone przez "Katka " linki. Wlasnie takich konkretnych i fachowych info powinno pojawiac sie wiecej na forum.
otwarty na porady innych, chetnie podziele sie wlasnym doswiadczeniem
- Piwosz
- Rekin forum
- Kontakt:
Katka- ja to pisałem na właśnych doświadczeniach. Nie wiem jak inni ale ga nigdy nie dokarmiam zbrojników(maja ok.10zm). Zjadają glony oraz zwykły pokarm dla ryb.
-
- Nowicjusz
katka dzieki za te linki stron juz wiem
:-/
:-/
Pozdro dla wszystkich szczegulnie dla fanów Brzanek