jaki uklad wkladow w filtrze fluval 205

Moderator: ModTeam

szymek2424
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 70
Imię: szymon
Kontakt:

jaki uklad wkladow w filtrze fluval 205

Post autor: szymek2424 » 2008-05-05, 14:10

witam zakupilem wlasnie kubelek fluval 205 mam maly "problem" po podlaczeniu z wylotu wraz z woda wylatuja babelki powietrza (prawie jak z brzeczyka). nie weim czym to jest spowodowane moze w zlej kolejnosci wlozylem wklady do tego filtra teraz mam tak:
na samym dole woreczek z tymi malymi ziarenkami (chyba to wegiel ) pozniej w ten koszyk wchodzi drugi mniejszy (niebieski) koszyk i tam tez jest to samo czyli wegiel, nastepnie w te 2 koszyki wchodzi kolejny gdzie sa te biale walce z dziura w srodku, a na koncu jest koszyk z wygladajacym tak samo walcami z dziura w srodku. po podlaczeniu filtra z rury idzie woda bardzo napowietrzona wyglada jakby filtr lapal dzies powietrze ale na 100% jest dobrze zalany i bardzo cichy wiec wydaje mi sie ze moze zla kolejnosc wkladow powoduje to napowietrzenie wody. prosze o pomoc uzytkownikow tego filtra i nietylko. pozdrawiam!
70+16

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Re: jaki uklad wkladow w filtrze fluval 205

Post autor: maol » 2008-05-05, 14:19

A odpowietrzyłeś filtr przed uruchomieniem? Jeżeli nie, to to normalny objaw pracy, zreszta ten filtr ma funkcję automatycznego odpowietrzenia - i to co widzisz, to właśnie efekt. Za jakiś czas powietrze zalegające w komorze filtra zostanie usuniete i problem sam zniknie.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

szymek2424
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 70
Imię: szymon
Kontakt:

Re: jaki uklad wkladow w filtrze fluval 205

Post autor: szymek2424 » 2008-05-05, 14:35

maol pisze:A odpowietrzyłeś filtr przed uruchomieniem? Jeżeli nie, to to normalny objaw pracy, zreszta ten filtr ma funkcję automatycznego odpowietrzenia - i to co widzisz, to właśnie efekt. Za jakiś czas powietrze zalegające w komorze filtra zostanie usuniete i problem sam zniknie.
tak filtr odpowietrzylem, faktycznie byc moze tak jak mowisz maol bo filtr przeciez jest nowy, a swoja droga jaki powinien byc uklad wkladow??? przypomne ze mam te co byly w zestawie
70+16

ODPOWIEDZ