Ja wziąłem na tej drugiej aukcji, od darjo_pl.
Jakoś mnie tak to bardziej przekonywało. Ilość komentarzy itd.
A K2SO4 jest raczej konieczne ;)
Nawóz podobno dobry i tani- cała prawda...!!??
Moderator: ModTeam
- plastuf93
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Micha³
- Kontakt:
Re: Nawóz podobno dobry i tani- cała prawda...!!??
No i zakup dokonany!
Tylko czy zacząć nawozić takimi dawkami jak podaje sprzedający!
Symfonii dużą łyżkę na 100ml, czy może inaczej? I od razu za pierwszym razem po podmianie dawać 5ml ( 1ml na 10l akwa) i tak co tydzień! Może pierwszą dawkę mniejsza?
I to samo tyczy się k2so4! 1łyżka na 300ml wody, a potem codziennie ok 2-3 krople?
Tylko czy zacząć nawozić takimi dawkami jak podaje sprzedający!
Symfonii dużą łyżkę na 100ml, czy może inaczej? I od razu za pierwszym razem po podmianie dawać 5ml ( 1ml na 10l akwa) i tak co tydzień! Może pierwszą dawkę mniejsza?
I to samo tyczy się k2so4! 1łyżka na 300ml wody, a potem codziennie ok 2-3 krople?
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Mała łyżka chyba na 100 ml, a nie duża?
Rozrabiaj tak jak podaję, dawkuj mniej. Na początek 2 ml na tydzień po 1 ml, w jakiś dzień i po podmianie, po 2-3 tygodniach obserwuj co się będzie działo, jak nie będzie glonów to zwiększ dawkę do 3 ml na tydzień, znowu obserwuj, potem spróbuj z 4-5 ml na tydzień.
Rozrabiaj tak jak podaję, dawkuj mniej. Na początek 2 ml na tydzień po 1 ml, w jakiś dzień i po podmianie, po 2-3 tygodniach obserwuj co się będzie działo, jak nie będzie glonów to zwiększ dawkę do 3 ml na tydzień, znowu obserwuj, potem spróbuj z 4-5 ml na tydzień.
- plastuf93
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Micha³
- Kontakt:
Taka mała, sorka za pomyłkę! Dziekówka Kyle!