Witam mój pierwszy post na forum i pierwsze pytanie kupiłem dzisiaj filtr Tetratex EX700 wszystko zamontowałem a tu sie okazuje że filtr niechce wejśc pod szafkę czy można postawić go lekko pod skosem.
I jeszcze jedno mam akwarium 112 litrów i pokrywe wromaka i okazało się że pokrywa teraz sie niedomyka bo te rurki od deszczowni i od zasysania wody są za duże co radzicie może jakiś pomysł czy po prostu wyciąć kawałek plastiku w pokrywie.
Pozdrawiam.
Praca pod skosem tetratex EX700
Moderator: ModTeam
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Praca pod skosem tetratex EX700
Spokojnie może stać lekko pod skosem. Ale lekko, nie pochylaj go za bardzo. I równie spokojnie możesz wyciąć dodatkowy otwór w pokrywie.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: krzys
A jeszcze jedno okwarium ma 112 litrów a ten filtr jest na 200 litrów czy przykręcić mu troche zaworki żeby woda miała mniejszy obieg.
- maol
- Moderator
Jeżeli nie powoduje "efektu pralki", to czym więcej wody pompuje, tym lepiej - i nic nie przykręcaj. Jeżeli zobaczysz, że prąd wody w akwarium jest zbyt silny, możesz go trochę stłumić.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Nie będzie to konieczne......chyba ze zobaczysz że wywołuje straszny ruch wody...ale nie powinien..
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: krzys
Tylko co to znaczy straszny ruch wody bo ryby jak by nagle pochowały się po kątach a rośline którom mam pośrodku strasznie miota.Piwosz pisze:Nie będzie to konieczne......chyba ze zobaczysz że wywołuje straszny ruch wody...ale nie powinien..
- maol
- Moderator
To właśnie oznacza, że musisz pompę trochę zdławić ;-)
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back