[240L] Ogólne by marthinez
Moderator: ModTeam
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: BD
Re: [240L] Ogólne by marthinez
Obejrzałem. Chyba jednak rybki mogą pływać po całym akwa a nie tylko przy przedniej szybie. Na zdjęciu od przodu widać wyraźniej ;)
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
marthinez no ładne efekty daje ten nawóz...szczególnie jak patrzyłem na heterke z pierwszego zdjecia i tą z drugiego...już nie widać niedoborów (a może ich nie dostrzegłem?) ;)
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Liście rosną teraz zdecydowanie większe, grubsze i bardziej zielone. :]
Lepszych zdjęć nie udaje mi się zrobić.
Aparat to tylko najzwyklejsza małpka olympusa. ;)
Jakieś tam jeszcze są, ale to uważam za normę. Po prostu jak zwiększam lub zmniejszam dawki nawozu, różne rośliny różnie reagują. Jedne zaczynaja rosnąć lepiej, z kolei drugie zaczynaja leciutko marnieć.Piwosz pisze:już nie widać niedoborów (a może ich nie dostrzegłem?)
Lepszych zdjęć nie udaje mi się zrobić.
Aparat to tylko najzwyklejsza małpka olympusa. ;)
- Adrian15
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Adrian
- Kontakt:
marthinez, to akwarium to naprawde dzieło sztuki
Moja ocena 11/10
Pozazdrościć 

./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics23/9005.htm Pomóż jednym kliknięciem...
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Micha³
Mi od razu wpadła w oko czerwień Lotosu. Normalnie kosmos... Bez porównania z tym co było wcześniej. ;)
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Darek
- Nazwisko: Pasiñski
Fajne akwa!!!
Motyw z bazaltowym zwirem też zastosuję u siebie!!!Mam pytanie odnośnie ogrzewania. Piszesz, że grzejesz tylko z nocy. Powiedz mi o ile Ci spada temperatura w ciągu dnia. Ja mam akwa 200L, grzałkę Tetry 150W i planuję grzać w godzinach taryfy (tani prąd) 2 godziny w ciągu dnia i całą noc i chciałbym utrzymać ok 27 st.
Motyw z bazaltowym zwirem też zastosuję u siebie!!!Mam pytanie odnośnie ogrzewania. Piszesz, że grzejesz tylko z nocy. Powiedz mi o ile Ci spada temperatura w ciągu dnia. Ja mam akwa 200L, grzałkę Tetry 150W i planuję grzać w godzinach taryfy (tani prąd) 2 godziny w ciągu dnia i całą noc i chciałbym utrzymać ok 27 st.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Teraz latem w ogóle nie mam grzałki. Wcześniej była włączona cały czas. Temperatura nastawiana na 27 st. i tyle było. Załączała się tylko nocą, bo w dzień tego nie zauważyłem.darianus pisze:Mam pytanie odnośnie ogrzewania. Piszesz, że grzejesz tylko z nocy.
W ciągu dnia mi rośnie zawsze od świetlówek. Latem to nawet do 30 st.darianus pisze:Powiedz mi o ile Ci spada temperatura w ciągu dnia.
W nocy spada do około 27.
Przecież masz grzałkę z termostatem, a takiej się nie wyłącza. Ona sama reguluje temp.darianus pisze:Ja mam akwa 200L, grzałkę Tetry 150W i planuję grzać w godzinach taryfy (tani prąd) 2 godziny w ciągu dnia i całą noc i chciałbym utrzymać ok 27 st.
- Adrian15
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Adrian
- Kontakt:
Dokładnie gorzej jest z tymi starymi gralkami bez termostatu. Słyszałem historie od wujka że kiedyś jego kolega zapomnial o tej grzalce ( a ze akwa bylo w pracy) wrocili po weekendzie i wiadomo co bylo. Zupamarthinez pisze:darianus napisał/a:
Ja mam akwa 200L, grzałkę Tetry 150W i planuję grzać w godzinach taryfy (tani prąd) 2 godziny w ciągu dnia i całą noc i chciałbym utrzymać ok 27 st.
Przecież masz grzałkę z termostatem, a takiej się nie wyłącza. Ona sama reguluje temp.

./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics23/9005.htm Pomóż jednym kliknięciem...
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Ale on chce aby mu grzałka grzała w tańszej taryfie ;] tylko bo wtedy płacił by mniej za prąd ;)
Ogólnie to akwarium mi się podoba szczególnie teraz po dodaniu nawozów ;)
Ogólnie to akwarium mi się podoba szczególnie teraz po dodaniu nawozów ;)
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Ja wiem co on chce.Suja pisze:Ale on chce aby mu grzałka grzała w tańszej taryfie ;] tylko bo wtedy płacił by mniej za prąd
Przecież to tylko grzałka 150W. Na 200 litrów.
Aż boje sie zapytać o światło. :|
-
- Stały bywalec
No wpływu świetlówek nie brałem pod uwage jako ogrzewaniemarthinez pisze:W ciągu dnia mi rośnie zawsze od świetlówek. Latem to nawet do 30 st.
W nocy spada do około 27.
Wiem o tym, ale ja chce mieć ją podłączoną do wyłącznika czasowego, który będzie ustawiony tylko w godzinach taniego prądu, i myśle, że to powinno wystarczyć, żeby utrzymać stałą temperaturęmarthinez pisze:Przecież masz grzałkę z termostatem, a takiej się nie wyłącza. Ona sama reguluje temp.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Jeżeli uda Ci się osiągnąć stałą temp. to w porządku.darianus pisze:Wiem o tym, ale ja chce mieć ją podłączoną do wyłącznika czasowego, który będzie ustawiony tylko w godzinach taniego prądu, i myśle, że to powinno wystarczyć, żeby utrzymać stałą temperaturę
Każdy sposób jest dobry. ;)
-
- Stały bywalec
Czy pod Twoim akwa jest karimata?
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
-
- Stały bywalec
Co sądzisz o żwirku bazaltowym i kiryskach? u Ciebie widzę że masz bazaltowy wymieszany w z jakimś jasnym, celowe działanie?