Jednak muszę kontynuować mój temat o zniknięciu krewetek amano. Co prawda, przyouszczam, że kilka z nich jest w akwa (wpuszczone było 6, od tamtej pory jednocześnie widziałem jedynie3).
Zastanawiam się kiedy i czy w ogóle one wyjdą z ukrycia? minął już tydzień od wpuszczenia, i nadal ani widu ani slychu... Zastanawiam się czy coś je stresuje, i nie chcą wyjść? - kiryski? może zamieszanie w akwa (ostatnio dosadzałem rośliny, musiałem wyjąć korzeń do oczyszczenia - glony - ) sam już nie wiem co one takie nieśmiałe ;)
Zachowanie krewetek
Moderator: ModTeam
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Re: Zachowanie krewetek
Trzeba byo poprosić moda o otwarcie tematu a nie zakładać kolejny...
Spróbuj przeprowadzic doświadczenie z jakimś pokarmem dla krewetek np. Shrimp Stick.....temu sie raczej nie oprą i wyjdą...Zastanawiam się kiedy i czy w ogóle one wyjdą z ukrycia?
Moze masz jakieś duże ryby lub dosyc ruchliwe....daroo pisze:Zastanawiam się czy coś je stresuje, i nie chcą wyjść? - kiryski?
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Darek
Duże raczej nie - kiryski, żałobniczki i błyszczyki parańskie, a ruchliwe... hmmm, troszkę się ganiają czasem :/
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Brak
Krewetki bardzo dobrze sie maskuja i bardzo mozlwe, ze wychodza tylko po zgaszeniu swiatla. Mozliwe, ze rybki je zaczepiaja, chociaz amanki naleza do tych odwazniejszych.