małe gupiki
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
małe gupiki
hej wczoraj moja samiczka wydała na swiat małe. trzymam je w osobnym akwa 10l. czy one wymagają specjalnej opieki? jaka powinna być tem. dla takich maleństw i czy moge na początku karmić je roztartym ugotowanym żółtkiem ?
pozdrawiam
pozdrawiam
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: małe gupiki
Czesc, małe, że wrzuciłaś do 10l to dobrze ;) Żadnej opieki one nie potrzebuja.
Nie wkladal grzalki, wode wymien(20%) raz na2 tyg(te kurduple duzo brudza:))
powietrza nie potrzebuja. Mozesz karmic zwyklymi platkami, tylko je zmiel najpierw.
Pozdrawiam.
Nie wkladal grzalki, wode wymien(20%) raz na2 tyg(te kurduple duzo brudza:))
powietrza nie potrzebuja. Mozesz karmic zwyklymi platkami, tylko je zmiel najpierw.
Pozdrawiam.
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
-
- Nowicjusz
oki dzieki ale woda nie była za ciepła wiec na chwile włożyłam grzałke ale zaraz ja wyciągne a jak one potrzebuja temp?
- WOJTEK
- Akwarysta
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
moje mają stałą ok. 26 stopni i rosną bardzo szybko, a co do jedzenia to zwykłe płatki mielisz tak drobno jak cukier puder, albo mąka i sypiesz kilka razy dziennie małymi porcjami
-
- Nowicjusz
czyli grzałke moge miec umieszczona w akwa? mam ją ustawioną na 26 stopni. a tym żółtkiem moge je karmić?
-
- Zainteresowany
co do platków to najlepszy dla głupików jest ovo vit (wzmacniający pokarm jajeczny)wpływający na barwe ryb Lub zaopatrz sie w Guppy Pamietaj tylko ze pokarm w płatkach musi byc dobrze zmielony
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Młode gupiki potrzebują takiej samej opieki jak dorosłe i takiwj samej temperatury pokatm stosij taki sam jak dladorisłych tylko odpowiednio drobniejszy najwarzniejsza jest temperatura musi być stała najlepiej taka jak w akwarium ogulnym wtedy jak podrosną miemusisz ich aklimatyzować do wyszszych temperatur i możesz odrazu je wpóścić do akwarium ogulnego
- WOJTEK
- Akwarysta
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
kinia85 szczerze powiem że jeszcze nie karmiłem zółtkiem, ale grzałka powinna być chyba, że masz tak wysoką temperatórę w domu (stale), wtedy możesz jej nie stosować. pamiętaj byle nie było skoków temperatóry bo maluszki sa na to bardzo wrażliwe
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 150
- Imię: Zuzia
TemperaturA powinna być taka sama jak w Twoim akwa.Ja tak robię i moje rybki rosną szybciutko.Daję im płatki i mrożoną larwę ochotki(skrobię ją nożykiem).A co do żółtka...może brudzić wodę... :roll: lepiej podawaj im tki pokarm jak wszyscy Ci doradzają
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
NIE PRZESADZAJCIE! Male gupiki mozesz wrzucic z akwarium w ktorym mialas 27 stopni nawet do 20 stopni i nic im nie bedzie. Na wszelki wypadek podgrzej wode do tej samej temp, a pozniej ja grzalki bym nie uzywal, bo im starczy temperatura pokojowa.
Pamietaj, to tylko gupiki... Ja rozmnazalem bez filtra, bez grzalki..
Pamietaj, to tylko gupiki... Ja rozmnazalem bez filtra, bez grzalki..
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
A czy nie trzeba napowietrzacza do akwarium gdzie sa male gupiki??
Bo mi wlasnie rybka urodzila ponad 20 sztuk.
I jeszcze jedno pytanie-po jakim czasie trzeba odłowic samice zeby nie pozjadala mlodych-bo niewiem czy bedzie jeszcze rodzic czy juz nie..
Bo mi wlasnie rybka urodzila ponad 20 sztuk.
I jeszcze jedno pytanie-po jakim czasie trzeba odłowic samice zeby nie pozjadala mlodych-bo niewiem czy bedzie jeszcze rodzic czy juz nie..
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
po urodzeniu od razu trzeba odłowić samicę bo zje młode
ja mam w małym pojemniku narybek nie napowietrzam tylko karmię i zmieniam wodę co kilka dni bo bardzo młode brudzą
mam nadzieje że ci pomogłem
ja mam w małym pojemniku narybek nie napowietrzam tylko karmię i zmieniam wodę co kilka dni bo bardzo młode brudzą
mam nadzieje że ci pomogłem
-
- Nowicjusz
DZieki za odpowiedz.Myslalam jeszcze zeby zrobic im akwarium osobne bo mam takie 25 litrow i tam normalnie zalozyc filtr, roslinki, grzalke i za okolo 2 tygodnie jak sie wszystko ustabilizuje i podrosna to je wpuscic.ALe niewiem czy to dobry pomysl
- Sin
- Stały bywalec
Jest to dobry pomysł,pamietaj tylko ze kiedy gupiki beda małe załozyc filtr gabkowy bo inny filtr moze powciagac Ci małe rybki.
Miejsce na Twoja reklame
-
- Nowicjusz
Mam filtr Fan-mikro i moze na niego poprostu zaloze siateczke zeby rybek nie powciagalo...??
A czy mozna im tam jeszcze pozniej do tego akwarium wpuscic glonojada czy bedzie z tym problem?
A czy mozna im tam jeszcze pozniej do tego akwarium wpuscic glonojada czy bedzie z tym problem?