Posiadam zestaw akw.plus pokrywa 54L profil. Jak powszechnie wiadomo, jest tam jedna świetlówka o mocy 15W. Gdy się zużyła ( w ok 10 m-cy) kupiłam aqua glo i ta jest do dzisiaj. Oczywiście zdaję sobie sprawę, ze mam za malo światła w akwarium, ale nie mam możliwości (nie ma kto

) przerobić pokrywy-poza tym nie wykluczam w przeciągu kilku miesiecy wymiany akwarium na większe więc nie ma sensu na razie. Przejde do sedna- aqua glo spisuje sie wbrew opiniom dobrze, nie mam glonów, rośliny rosną, że nie nadążam(powaga) ich wycinac, jednakże chciałabym wymienić swietlówkę z uwagi na to, że aqua glo jest zbyt niebieska, taka ciemna- ciemniejsza niż ta co była fabrycznie montowana(bez firmy). poza tym naprawde zbyt szybko rosną te krzaki :-)) hahaha
Myślę o świetlówce LUMILUX T8 15W/840- czy myślicie, że na jednoświetlówkowe akwarium będzie wporzo i nie bedzie taka niebieska-ciemna jak aqua glo? słyszałam wiele dobrego o aquarelle philipsa, ale jakoś mnie nie przekonuje, ale chętnie posłucham rad.