Posiadam 200 litrowe akwarium z 5 krabami tęczowymi (wielki piaskowiec z wieloma otworami służącymi jako kryjówki oraz wyspa, 3/4 akwarium wody). Chciałbym by w akwarium oprócz krabów były jakieś inne zwięrzęta. Na razie utrzymuje się niestety tylko glonojad olbrzym (ok. 30 cm długości), bo wszystko inne jest wykańczane w ciągu kilku dni (50 neonów w 2 dni, 30 danio tęczowego w tydzień). Co można spróbować dołożyć do akwarium, aby miało szanse przeżyć?
Z góry dzięki za wszelkie sugestie...
Franiu
Jakie ryby do krabów tęczowych
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: £ukasz
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: Jakie ryby do krabów tęczowych
z tego co czytałem w literaturze to tylko duże ryby więc marnie to widze, chyba że zamierzasz założyć co najmniej 500L to wtedy coś się wybierze
- natalia
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Natala
Nie wiem czy mówiąc duże ryby myślisz np o 10cm, mój krab Wacek wciągnął 10cm gurami dwuplamiste.
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Chodziło mi o naprawdę duże np. tilapie Mozambijką osiąga ok. 35cm i może wtedy będzie szansa że przeżyją, i oczywiście krab musi być wiecznie najedzony bo jak zgłodnieje to może kaleczyć i tak duże ryby.natalia pisze:Nie wiem czy mówiąc duże ryby myślisz np o 10cm, mój krab Wacek wciągnął 10cm gurami dwuplamiste.