Nawóz
Moderator: ModTeam
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Re: Nawóz
No chodzi o to, że się go leje do akwarium.
A tak na poważnie to czego nie wiesz?
A tak na poważnie to czego nie wiesz?
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
To czytaj fora i sie ucz.Matowy_ pisze:dokładnie nie wiem nic o nawozie nigdy go nie używałem bardziej dokładnie jakie firmy kupić ile sie wlewa do czego służy itp.
Jakby ktoś chciał napisać wszystko o nawozach, zajęło by to pojemność sporej książki.
To dość obszerny temat.
- kamil_egon
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Kamil
- Kontakt:
masz temat Rośliny
jak sie chce to sie znajdzie a nie zasmiecasz forum sporo tematow jest o nawozach 

2 Pielęgniczki Ramireza / 7 Neon Innesa / 3 Neon Czerwony / 3 Kirys Pstry / 3 Kirys Panda / XX Krewetki RC
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
dobre postaram sie poczytać Thierry Henry roślinek nie mam mam sztuczną 2 neony inessa 2 molinezje 2 mieczyki 2 danio 1 pawie oczko 1 glonojad 2 neony czarne a oświetlenie ile v nawet nie wiem dostałem akwarium od kuzyna nie powiedział ile ma ale mocno świeci
- kamil_egon
- Forumowicz
- Kontakt:
te ryby napewna sa szczesliwe :/
2 Pielęgniczki Ramireza / 7 Neon Innesa / 3 Neon Czerwony / 3 Kirys Pstry / 3 Kirys Panda / XX Krewetki RC
-
- Rekin forum
- Kontakt:
Ale ile v oświetlenia tez nie wie ;)
A to mocy nie podaje się w wattach ;)
A to mocy nie podaje się w wattach ;)
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
To po co Ci nawozy jeżeli ty nawet roślin nie masz? Radzę poczytaj forum lub jakieś książki bo na pewno Ci się przyda.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Forumowicz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Hmmm... dziwi mnie to że nikt nie zwrócił uwagi na tragiczną obsadę.
2 neony - zbyt mało
2 danio - zbyt mało, zbyt małe akwarium na jakiekolwiek
2-mieczyki - za duże
glonojad - zbyt duży
2 molinezje - zbyt duże
1 pawie oczko - lepiej więcej.
Jeśli myślisz że, nawozy są dobre dla ryb to źle myślisz. Ale i tak jeśli kupisz żywe roślinki nie radzę się brać za nawozy bo to trzeba mieć odpowiednią ilość światłą, może jakieś CO2..
Najlepiej kup na początek rośliny mało wymagające ("chwasty") a z czasem nabędziesz doświadczenia(aby wiedzy czytając forum). No i koniecznie zmień obsadę.
2 neony - zbyt mało
2 danio - zbyt mało, zbyt małe akwarium na jakiekolwiek
2-mieczyki - za duże
glonojad - zbyt duży
2 molinezje - zbyt duże
1 pawie oczko - lepiej więcej.
Jeśli myślisz że, nawozy są dobre dla ryb to źle myślisz. Ale i tak jeśli kupisz żywe roślinki nie radzę się brać za nawozy bo to trzeba mieć odpowiednią ilość światłą, może jakieś CO2..
Najlepiej kup na początek rośliny mało wymagające ("chwasty") a z czasem nabędziesz doświadczenia(aby wiedzy czytając forum). No i koniecznie zmień obsadę.
- kamil_egon
- Forumowicz
- Kontakt:
tomexxx90 pisze:Hmmm... dziwi mnie to że nikt nie zwrócił uwagi na tragiczną obsadę.
3 posty wyzej

-
- Forumowicz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
no dooobra... ale tak bardzo delikatnie no i nie wskazałeś mu błędów. xD Chociaż patrząc ogólnie to to jest jeden wielki błąd xDkamil_egon pisze:tomexxx90 napisał/a:
Hmmm... dziwi mnie to że nikt nie zwrócił uwagi na tragiczną obsadę.
3 posty wyzej
- ankon91
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Ej... chłopak ma 11 lat, dajcie szanse:)
Młody, dobrze by było, jakby ktoś dorosły pomógł Ci w akwarystyce, przynajmniej na początek...
Twoje akwa 45 litrów Ci starczy na początek. Powiedz, jakie masz oświetlenie, wszystko jest napisane na świetlówce pod pokrywą. Chodzi o cyferkę przed literką W:)
I wszystko od nowa, przeczytaj wszystko co jest tutaj: http://e-akwarystyka.pl/topics29/4037.htm
Przeczytaj, zastanów się, zapytaj rodziców i wtedy zacznij robić wszystko, tak jak tam napisane...
Roślinki... Nie znam się na roślinach, ale jest dużo tematów o niewymagających roślinach, a nawet jak pójdziesz do sklepu, to Ci wszystko doradzą (jednak rada, nie idź sam, bo wcisną wielki kit)
A rybki... 5-7 neonków, tyle samo kardynałków i ze 4 otoski i powinno być wszystko dobrze:)
Koledzy, poprawcie mnie, jak coś nie tak:)
Młody, dobrze by było, jakby ktoś dorosły pomógł Ci w akwarystyce, przynajmniej na początek...
Twoje akwa 45 litrów Ci starczy na początek. Powiedz, jakie masz oświetlenie, wszystko jest napisane na świetlówce pod pokrywą. Chodzi o cyferkę przed literką W:)
I wszystko od nowa, przeczytaj wszystko co jest tutaj: http://e-akwarystyka.pl/topics29/4037.htm
Przeczytaj, zastanów się, zapytaj rodziców i wtedy zacznij robić wszystko, tak jak tam napisane...
Roślinki... Nie znam się na roślinach, ale jest dużo tematów o niewymagających roślinach, a nawet jak pójdziesz do sklepu, to Ci wszystko doradzą (jednak rada, nie idź sam, bo wcisną wielki kit)
A rybki... 5-7 neonków, tyle samo kardynałków i ze 4 otoski i powinno być wszystko dobrze:)
Koledzy, poprawcie mnie, jak coś nie tak:)
[31,50] Green Paradise
Mrozy, mrozy...
Mrozy, mrozy...
-
- Rekin forum
- Kontakt:
Mi się jedno nie podoba zamiast 14 ryb które będą w dwóch stadach wolał bym 10 kerdynałków tam wsadzić i do tego ślimaki, otoski są zbyt delikatne ;)
Oświetlenie pewnie jest oryginalne czyli 15W a do tego nie ma sensu w sumie lać nawozu.
Oświetlenie pewnie jest oryginalne czyli 15W a do tego nie ma sensu w sumie lać nawozu.
63L z roślinami
63L z roślinami