czy w moją obsadę wcisnę 2 welonki???
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Adam
czy w moją obsadę wcisnę 2 welonki???
Witam na początek przedstawie moją obsadę
6*molinezja
4*gupik
2*mieczyk
6*kirysek
mam akwarium 85 litrów
grzałkę 100W
filtr 350/h z napowietrzaczem
chciałbym jeszcze w to aqua wcisnąć 2 welony
6*molinezja
4*gupik
2*mieczyk
6*kirysek
mam akwarium 85 litrów
grzałkę 100W
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: czy w moją obsadę wcisnę 2 welonki???
Nie da rydy.Z 2 powodów
1.Welonki to ryby zimnowodne w przeciwieństwie do reszty twojej obady
2.Na jednego welona wypada po 60l przy min litrażu(wg. mnie)120-140l
1.Welonki to ryby zimnowodne w przeciwieństwie do reszty twojej obady
2.Na jednego welona wypada po 60l przy min litrażu(wg. mnie)120-140l
-
- Stały bywalec
nie przesadzaj :/ gizun, ja czy tałem że 40 :zdegustowany: w wyższych temperaturach czują się też dobrze żadziej chorują
ale to i tak tylko przes zime by tam siedziały bo latem w oczku wodnym :kwasny: :kwasny: :kwasny: :kwasny:

pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Kamil ma racje, ale i tak pewnie zrobisz po swojemu. 

-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Micha³
- Kontakt:
skąd wiesz? mówiły ci te welony. i gościu proszę popraw pisownieAdamas1 pisze:w wyższych temperaturach czują się też dobrze
Adamas1 pisze:żadziej chorują
Adamas1 pisze:ale to i tak tylko przes zime
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 60
- Kontakt:
Welon jest bardzo dużą rybą i 120l nie jest wielkością z palca wyssaną, tylko wywnioskowaną z tego do jakiej wielkości ta ryba dorasta i ja wcale nie przesadzam :zly:
- Lunatic_86
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dariusz
- Kontakt:
Mój welon żył w temp 26*C, nie widziałęm większych problemów z nim poza jednym, to, że na niego przypada 60l na sztuke to nie przypadek, 1 welon potrafi tak zabrudzic małe akwarium w tydzień, że odmulać trzeba by było prawie codziennie i tu myślę, że jest największy problem.
- ankon91
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Zgadzam się z przedmówcami, nie wpychaj tam welona.
Wkurzają mnie dwie rzeczy...
1.
2.
Nie mówię, że adamas ma:) Tylko taka krótka nauka...
Wkurzają mnie dwie rzeczy...
1.
"Wcisnąć" to Ty możesz ogórki do słoika, a nie rybkę do akwarium.Adamas1 pisze:chciałbym jeszcze w to aqua wcisnąć 2 welony
2.
Jak ktoś jest niepełnosprawny to nie zwrócicie mu uwagi, że "chłopie, weź tak nie kulej, bo mnie to trafia", ale jak ktoś pisze z błędami, to macie głęboko, myślicie, że dysleksja i pochodne to nie choroba?michalox12 pisze:i gościu proszę popraw pisownie
Nie mówię, że adamas ma:) Tylko taka krótka nauka...
[31,50] Green Paradise
Mrozy, mrozy...
Mrozy, mrozy...
-
- Stały bywalec
ok. z tą zabrudzoną wodą to mnie jednak powalił i nie kupie go... a czy zimom gdy oczko zamarza to one przeżyły by w wannie???? z napowietrzaczem>??? :zdegustowany:
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Nazwisko: Olszewski
Proszę Cię, poczytaj trochę o oczkach wodnych, i potem zadawaj takie pytania... Jeżeli oczko jest odpowiednio głębokie, nie zamarznie, szczególnie jeżeli utrzymasz w nim obieg wody i intensywne napowietrzanie.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Stały bywalec
tam jest tylko fontanna i to ona też napowietrza :/ :/ :/ a ma tylko 0,5 m więc napewno zamarznie :/ :/
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Nazwisko: Olszewski
No to masz problem... potrzebne ci spore akwarium (ze 100l minimum), z bardzo wydajną filtracją. Wanna... raczej nie zda tego egzaminu...
Przeciwnikom używania polszczyzny napiszę tak:
Sugeruję rozpocząć korzystanie z FireFoxa - zaznacza większość błędów ort., posiada też słownik. Jeżeli nie posiadasz takowego, artykuły można pisać w dowolnym edytorze tekstu typu Word lub OpenOffice - każdy ma działający i sprawny moduł sprawdzania pisowni. W ostateczności pozostają słowniki i wiedza wyniesiona ze szkoły. Ewentualną dysleksję wykluczam - chyba że w połączeniu z daltonizmem i nieznanym mi jeszcze schorzeniu polegającym na nie zauważaniu podkreślenia delikatną czerwoną falistą linią błędnie napisanych wyrazów. Tłumaczenie się w kółko "dysleksją" i innymi tego typu schorzeniami jest po prostu śmieszne - moduły sprawdzania pisowni i zaznaczania błędów naprawdę działają... a 99% osób mających problemy z właściwym wyrażaniem się jest nie chora, a co najwyżej niestaranna i nieuważna. I, co tu mówić, olewająca zdanie innych.
Sugeruję rozpocząć korzystanie z FireFoxa - zaznacza większość błędów ort., posiada też słownik. Jeżeli nie posiadasz takowego, artykuły można pisać w dowolnym edytorze tekstu typu Word lub OpenOffice - każdy ma działający i sprawny moduł sprawdzania pisowni. W ostateczności pozostają słowniki i wiedza wyniesiona ze szkoły. Ewentualną dysleksję wykluczam - chyba że w połączeniu z daltonizmem i nieznanym mi jeszcze schorzeniu polegającym na nie zauważaniu podkreślenia delikatną czerwoną falistą linią błędnie napisanych wyrazów. Tłumaczenie się w kółko "dysleksją" i innymi tego typu schorzeniami jest po prostu śmieszne - moduły sprawdzania pisowni i zaznaczania błędów naprawdę działają... a 99% osób mających problemy z właściwym wyrażaniem się jest nie chora, a co najwyżej niestaranna i nieuważna. I, co tu mówić, olewająca zdanie innych.
Ostatnio zmieniony 2008-08-13, 13:00 przez maol, łącznie zmieniany 1 raz.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- kamil_egon
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Kontakt:
welony sa wielkie, brzydkie, niszcza wszystko i przekopuja cale akwa z tego co slyszalem. sa ladniejsze ryby ktore nadaja sie do twojego akwa ;)
2 Pielęgniczki Ramireza / 7 Neon Innesa / 3 Neon Czerwony / 3 Kirys Pstry / 3 Kirys Panda / XX Krewetki RC
- ankon91
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Ja nie mówię, że tak jest w tym przypadku, sam powiedziałeś, 99%, mówiłem o 1 procencie i to rozważania teoretyczne:)maol pisze:No to masz problem... potrzebne ci spore akwarium (ze 100l minimum), z bardzo wydajną filtracją. Wanna... raczej nie zda tego egzaminu...
Adamas1 pisze:Witam na początek przedstawie moją obsadę
6*molinezja
4*gupik
2*mieczyk
6*kirysek
mam akwarium 85 litrów
grzałkę 100W
A czy nikt nie zwrócił uwagi na o, że ta obsada, nawet teraz do najlepszych nie należy? Molinezja, zbyt dobrze się tam chyba nie czuje ;/ Dla takiego stada molinezji, to akwarium niedługo będzie za małe (o ile już nie jest). Ponadto mieczyki powinny być trzymane w min. 100l i w większych ilościach. Kiryski ok, gupiki też. A co do welonów... Czy molinezje też trzymałbyś w wannie? :suchy: Przecież welony to tak samo ryby akwariowe jak i molinezje. Fakt, brudzą, ale jak już je chcesz trzymać, to je trzymaj w odpowienio dużym akwarium, czy oczku wodnym o dość dużej głębokości. Po co na siłę męczyć ryby?..
Na Twoim miejscu zwracałabym większą uwagę na ortografię, ponieważ niektóre błędy 'rażą' ;]