Moderator: ModTeam
Ty na wszystko proponujesz całkowitą wymianę wod, więc błagam, nie udzielaj się już.Matowy_ pisze:ja proponuję całkowitą wymianę wody
Prosze, nie każcie zaciemniać czterodniowego zbiornika. To jakiś absurd.Kyle pisze:zaciemnić akwa
Morze, to jest szerokie i głębokie, ale grzybów w nim chyba mało. :hyhy:Matowy_ pisze:morze nawet jakiś grzyb
A to sorry, czytałem ten temat wczoraj, a dzisiaj nie dojrzałem, my mistake ;)marthinez pisze:Prosze, nie każcie zaciemniać czterodniowego zbiornika. To jakaś paranoja.
I bardzo dobrze, że wciąga.choppers_polska pisze:glonow narazie wiecej ale wszystkie wyczyszczone. tj wzruszone bo sie lekko trzymaja i je filtr wciaga
A nie mam. ;)choppers_polska pisze:Masz "pomog".
też się pod tym podpisujemarthinez pisze:Przyczyną twoich problemów jest po prostu młody zbiornik.
Dbaj odpowiednio o akwarium (podmiany wody, dużo szybko rosnącej roślinności), wybieraj glony ręcznie, ile tylko zdołasz, a problem po jakimś czasie sam zniknie.
Dokładnie, ale kolega choppers_polska, niech nie czyści swojego przez kilka miesięcy. Chyba, że się zapcha. ;)szalinski_2005 pisze:filtr czyścimy w wodzie spuszczonej z akwarium podczas podmiany itd.
Regularnie co tydzień w ilości około 30%.choppers_polska pisze:a jak czesto robic podmiany?
Możesz już teraz.choppers_polska pisze:kiedy teraz zrobic pierwsza ?
Możesz dokupić roślin szybko rosnących. Moczarka, rogatek, pistia, nurzaniec, rózdzyca itp. To pomoże ustabilizować zbiorniczek i jednocześnie ograniczy rozrost glonów.choppers_polska pisze:a moze jeszcze roslinek dokupic,