Warszawa (inne miasta) - Weterynaria spec. ryby akwariowe

Wszystko na temat chorób ryb, zwierząt akwariowych.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
Bohdan
Przyjaciel forum
Pojemność akwarium: 0
Imię: Bohdan
Nazwisko: Jazda Polska PL

Warszawa (inne miasta) - Weterynaria spec. ryby akwariowe

Post autor: Bohdan » 2008-09-07, 23:11

Czołem,

Nie znalazłem interesujacego mnie tematu j.w. w postach, więc niniejszym zapytuję.

Gdzie w Wa-wie (i innych miastach) mozna znaleść dobrego lekarza od chorób rybek akwariowych ?
Wszyscy wiedza gdzie leczyć swinki, pieski, kotki, żółwie itd. ale gdzie udać się po pomoc z rybką ?
Forum nie zawsze rozwiaze problem. Czasem nawet moze wprowadzić w bład. Wdrozenie niewłaściwego leczenia moze jeszcze bardziej pogorszyc kondycję chorej rybki. Rybkę trzeba często zobaczyć i poobserwować żeby właściciwie zdiagnozować choróbsko.
Kiedyś na Nationalu G. oglądałem program, w którym to lekarz weterynarii spec od rybek przeprowadził udaną operację - działo się w Australii.
Czekam na odpowiedzi...
:padam:

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Re: Warszawa (inne miasta) - Weterynaria spec. ryby akwariowe

Post autor: maol » 2008-09-08, 15:55

Prawdę mówiąc, nie słyszałem, żeby w Polsce był jakikolwiek weterynarz o tej specjalności.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

ivana
Zainteresowany
Pojemność akwarium: 0
Imię: Dorota

Post autor: ivana » 2008-10-01, 13:04

nie wiem jak teraz, ale kiedyś w skrajnych przypadkach jeździłam do zoo na ratuszową...teraz koło bramy jest weterynaria i każdego dnia tygodnia przyjmuje lekarz z zoo o różnej specjalizacji...dawniej mili panowie strażnicy wpuszczali na teren do ich lecznicy i tam można było poczekać na lekarza jeśli był akurat na obchodzie:(

croc
Zakręcony forumowicz
Pojemność akwarium: 25
Imię: Grzegorz

Post autor: croc » 2008-10-01, 13:51

W klinice Małych Zwierząt na SGGW (Nowoursynowska), są lekarze zajmujący się ichtio. Kilku studentów z weterynarii pracowało w LeClercu (stoisku zoo) i z tego co rozumiałem jest jakaś możliwość konsultacji. Oczywiście raczej bez pacjentów. Jeśli taki spec zainteresuje się przypadkiem to przyjedzie do Ciebie.

ODPOWIEDZ