krewecie;)
Moderator: ModTeam
- matix
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Mateusz
- Nazwisko: Konieczny
krewecie;)
nie wie ktoś czy do 30l akwa mogę dać 3 krewetki red fire bo moja obsada to 4danio pręgowane,7neonków innesa,5razbor klinowych,2 kirysy pstre,i 1 labeo(grubowarg dwubarwny) a jeżeli mogę to ile kosztuje 1 sztuka??proszę o porady ponieważ chciałem spróbować hodowli kreweci i jakie muszą mieć warunki,posiadam korzeń,5szt nurzańców spiralnych,1szt nurzaniec śrubowy,1szt.anubias,5szt kabomba no i mech jawajski 3szt.(kłębki).
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: krewecie;)
kosztuja około 6zł sztuka
akwa ma dobry litraż
ale co do ryb czy pasują to nie jestem pewien 8-)
akwa ma dobry litraż
ale co do ryb czy pasują to nie jestem pewien 8-)
- Doma
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dominika
PASUJĄ!!!
Nie masz brzanek to pasi , red fire to red cherry.
Radzę kilka ale filttujących bo one jakąś roloę będą spełniac , bo masz kiryski a one sprzątaja tak jak red cherry.
[ Dodano: 2007-03-10, 13:01 ]
Atyopsis moluccensis to krewetka filtrująca samica do 6 cm samiec do 10 cm i możesz mieć 3 .
Napisz coś w innym dziale o krewetkach. W tym 2 on ma 8 stron no i tam więcej osób pisze. Poczytaj sobie. Napewno coś znajdziesz.
Nie masz brzanek to pasi , red fire to red cherry.
Radzę kilka ale filttujących bo one jakąś roloę będą spełniac , bo masz kiryski a one sprzątaja tak jak red cherry.
[ Dodano: 2007-03-10, 13:01 ]
Atyopsis moluccensis to krewetka filtrująca samica do 6 cm samiec do 10 cm i możesz mieć 3 .
Napisz coś w innym dziale o krewetkach. W tym 2 on ma 8 stron no i tam więcej osób pisze. Poczytaj sobie. Napewno coś znajdziesz.
- Marcin N
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Doma-Kiryski nie sprzątają jak kiryski :-x
Do tej obsady to ja bym nieryzykował z 3-ema redkami :-|
Najlepiej jabys miał jeszcze jeden zbiornik o takim litrazu to tam bys miał krewetkarium.A w takim zbiorniku nibedziesz podziwiał ich ciekawego zachowania tylko bedą sie chowac :->
Do tej obsady to ja bym nieryzykował z 3-ema redkami :-|
Najlepiej jabys miał jeszcze jeden zbiornik o takim litrazu to tam bys miał krewetkarium.A w takim zbiorniku nibedziesz podziwiał ich ciekawego zachowania tylko bedą sie chowac :->
- Doma
- Przyjaciel forum
Marcin N trochę nie rozumiem , kiryski nie sprzątają jak kiryski ??? Może chodziło ci o kiryśniki? Albo coś takiego ( ostatnio to widziałam w sklepie ) .
jak mu się podobają to możnaby spróbować ale o rozmnarzaniu nie ma co myśleć.
jak mu się podobają to możnaby spróbować ale o rozmnarzaniu nie ma co myśleć.
- cops
- Akwarysta
- Imię: Darek
a poza tym w tych 30 litrach masz zupę rybną nie akwarium sam weź sobie przelicz 1 cm ryby na 1 litr wody po odliczeniu żwirku filtra i ewentualnie jak masz korzeń to zostaje Ci jakieś 20-25 litrów
Nikt nie jest nieomylny
- matix
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Mateusz
- Nazwisko: Konieczny
niestety o kreweciach mogę pomarzyc :-( :-( :-|
mamie się brzydzą po tym jak zobaczyła amanno i filtrujące z zologicznym :-/ i niestety plan nie wypalił :roll:
- Doma
- Przyjaciel forum
No krewecie sa EXTRA !!!!!!!!!!!!
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
KREWECIE ŻĄDZĄ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
- Doma
- Przyjaciel forum
Sie wie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: