no właśnie z tym gro-lux'em sie zastanawiałem bo skubany ma chyba z 200 ich tylko xD
Mateusz a allegro i sklepy internetowe?
THX Marcin
Co wybrać??
Moderator: ModTeam
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Re: Co wybrać??
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- matrix82
- Moderator
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
A to mógłbym to tej Osram dokupic grolux? Bo skoro wydalem na tamta 29zl to niechce jej wyzucać.;/
-
- Rekin forum
- Kontakt:
wyrzucać ;]
Ja bym do niej dorzucił TLD 865 i czekał na efekty.
Ja bym do niej dorzucił TLD 865 i czekał na efekty.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- matrix82
- Moderator
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Sorki za ortografie ,tak to jest jak się pisze w pośpiechu ,no ale 865 tez niedostane w sklepie ,tylko na allegro. Dobra ,złączyłem ją z oryginalną POLAMP 6500K DAYLIGHT.
[ Dodano: 2008-11-06, 20:21 ]
Łokej kupuje do tej osram grolux-a ,ciekawe co będzie. A cha 550 lm na świetlówkę 18w to chyba dużo co nie??
[ Dodano: 2008-11-06, 20:21 ]
Łokej kupuje do tej osram grolux-a ,ciekawe co będzie. A cha 550 lm na świetlówkę 18w to chyba dużo co nie??
-
- Nowicjusz
- Imię: Rafi
No wlasnie tez zastanawialem sie nad GroLuxami do mojego Akwa zamiast Flora Glo. Czy to bedzie aby napewno dobre rozwiazanie?marthinez pisze:Ja nie polecę nikomu. :dobani:Suja pisze:Nie testowałem, ale nie cieszy się dużą popularnością.Zazwyczaj tak jest, ale dobrze, że dodałeś "chyba".Suja pisze:Ogólnie im więcej tym lepiej ;) [chyba]
Polecam dość ciekawy art, zwłaszcza dla zwolenników Groluxa. Warto go uważnie przeczytać: http://strony.aster.pl/faolan/lumeny.htm
Z wypowiedzi Marthineza wywnioskowalem ze jest on negatywnie nastawiony do groluxow mimo iz wszyscy je polecaja.
Pozdro
-
- Rekin forum
- Kontakt:
no właśnie według mnie nie jest negatywnie nastawiony bo grolux współczynnik PAR czyli to co dla nas ważne prawie taki sam jak Auarelle ;]
Ja mam groluxa i mi sie podoba od razu akwarium lepiej wygląda.
Ja mam groluxa i mi sie podoba od razu akwarium lepiej wygląda.
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Nowicjusz
- Imię: Rafi
Dobra to wina moich obnizonych czynnosci zyciowych spowodowane tym ze nie wysypiam sie od miesiaca:P
Sorrki za zamieszanie;) Ale tylko sie utwierdzilem w tym azeby zakupic groluxa:)
Pozdro
Sorrki za zamieszanie;) Ale tylko sie utwierdzilem w tym azeby zakupic groluxa:)
Pozdro