Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam, kupilem ostatnio raka marmurkowego. Znaczy sie o takiego poprosilem, ale mam male watpliowsci czy to napewno jest marmurek. zalacze pare zdjec, prosze o pomoc.
I jesli to rzeczywiscie marmurek to kiedy mniej wiecej zaczyna sie rozmnazac ? (chodzi mi o wielkosc). A i do tego zauwazylem ze brakuje mu jednego dlugiego wasa, tak mi sie wydaje przynajmniej czy to moze byc stwarzac problem ?
no wlasnie niemam jak zbytnio lepszych zdjec narazie zrobic, mam go jeden dzien i narazie urzadzam mu szybko mieszkanie. Tu sa jeszcze dwie fotki, wylalem na moment wode ;)
no jednego , bo mial to byc marmurek wiec wiecej do rozrodu mi potrzebnych nie bylo.. i dlatego chcialbym sie upewnic zebym nie czekal na marne na jajeczka
no dobrze, nie kwestionuje twojej wiedzy, ktora zdobyles na lekcjach biologii, tylko ze gdzie nie wejdziesz jest napisane ze rak marmurkowy rozmnaza sie poprzez partenogeneze (dzieworodztwo) czyli niema samcow, sa tylko samice.
w akwarium trzymałem jedną sztukę resztę rozdałem i tak sobie żyła dopóki się nie zatruła ;]
A w szkole aktulanie mam 2 sztuki i jedna nosi jaja.
Po prostu z obserwacji moich wynika, że potrzeba dwóch osobników.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."