Witam! Od ponad miesiąca mam bocje wspaniałe. Na początku pływały, bawiły się. Teraz od paru dni siedzą cały czas w skałce. Zauważyłem jedynie parę razy jak tylko JEDNA z nich wyszła. Ale na krótko. Czemu?
Dodam że mam tylko 2 bocje. Wiem, mało, to rybka stadna więc mam zamiar dokupić. Ale wcześniej przecież były żywe, bawiły się, dodam nawet że "pływały po największym glonojadzie". Nigdy nie próbował im uciec, a ich zachowanie było przezabawne:) Ciekawe czemu nie wychodzą, tylko siedzą w skałce.
Bocja wspaniała i dziwne zachowanie.
Moderator: ModTeam
- kogucio2008
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Micha³
- Nazwisko: Dawidowicz
- Kontakt:
Re: Bocja wspaniała i dziwne zachowanie.
Moim zdaniem jednak musisz ich dokupić kilka bo miałem też dwa kardynałki i to tez ryba stadna i również pływały i nie było z nimi problemu, a później osłabły i po kilku tygodniach jeden z nich mi padł. Więc w najbliższym czasie kup ich jeszcze kilka lub zrezygnuj z nich! :kwasny:
Ale czy ty wiesz, że bocje są największymi SMAKOSZAMI ROSLIN?!!?
Ale czy ty wiesz, że bocje są największymi SMAKOSZAMI ROSLIN?!!?
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Według mnie musisz je oddać , potrzebują akwarium ok. 200l :kwasny:
- black1diamond
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Adrianna
tez tak sadze. jezeli trzymasz ryby w 54litrowym zbiorniku to nic dziwnego ze się chowają. to naprawdę duże ryby. nie możesz sobie pozwolić na trzymanie ani 2 sztuk ani stada. wiec pozostaje ci tylko pozbyć się ryb.pavelek pisze:Według mnie musisz je oddać , potrzebują akwarium ok. 200l
Pozdrawiam Wszystkich 

- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
almaster, kompletnie nic nie napisałeś o zbiorniku jaki posiadasz (poza litrażem).
Trudno jest wywróżyć z fusów. ;)
Co do wielkości akwa przedmówcy maja rację.
Trudno jest wywróżyć z fusów. ;)
Co do wielkości akwa przedmówcy maja rację.
Akwarium jest przynajmniej czterokrotnie za małe na stadko Bocji wspaniałych, ale faktycznie ryby te trzymamy w stadach.kogucio2008 pisze:Moim zdaniem jednak musisz ich dokupić kilka