obsada 54l z krewetkami

Nie wiesz jakie rybki wpuścić np. do 50l akwarium? W tym dziale możesz uzyskać porady jaka obsada była by najlepsza.

Moderator: ModTeam

Mata_Hari
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 52
Imię: Joanna
Kontakt:

Re: obsada 54l z krewetkami

Post autor: Mata_Hari » 2008-11-15, 12:50

darkside - Jeśli chodzi o ramirezki z krewetkami to ja przed zakupem czytałam różne opinie. Gdyby wszystkie były negatywne, to bym się nie zdecydowała. U mnie, tak jak napisałam, samiczka ramireza czasem przygląda się krewetkom i zdarza się, że czasem jakąś jedną trochę postraszy (był jeden taki przypadek, który widziałam w ciągu ostatniego m-ca), ale nie zdarzyło się jeszcze, aby jakiejś wyrządziła krzywdę. Interesuje się nimi chyba głównie dlatego, że jest totalnie zdominowana przez samca, który często odgania ją od pokarmu. Może być bardziej wygłodzona i to wszystko - tak myślę.
Krewetki natomiast u mnie radzą sobie bardzo dobrze. Po założeniu zbiornika dostałam od znajomego całkiem sporo różnych krewetek. W sumie, mogło ich być ok 25 sztuk. Ile jest teraz, nie mam pojęcia, bo się systematycznie rozmnażają i stale noszą jajeczka. Mają swoje kryjówki, a niektóre części akwa są przez nie totalnie zdominowane ;) Są różnej wielkości. Od malutkich, po takie mające już nawet ok 2,5 cm.

darkside
Zainteresowany
Pojemność akwarium: 54
Imię: Iza

Post autor: darkside » 2008-11-15, 14:31

Mata_Hari :)

mam prośbę, możesz mi napisać jaki masz sprzęt? pytam bo ja nie mogę sobie poradzić z parametrami wody, napewno coś robię źle. Pielęgniczniczki też są śliczne :)

Mata_Hari
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 52
Imię: Joanna
Kontakt:

Post autor: Mata_Hari » 2008-11-15, 21:51

Napisałam na PW.

ODPOWIEDZ