Otóż rybka z miejsca się zaklimatyzowała (mam kulki mchowe, kokosa, mech jawajski i kilka większych roślinek) Po godzinie od wpuszczenia zaledwie zaczeła jeść ochotkę mrożoną, po 3 dniach wyjada mi z palcy pokarm ogólnie rybolon jest wspaniały. I stąd moje pytania
Wiem ze to ryba teretorialna mając 4,5 centa przegania mieczyki po 6-7 cm, ze juz nie wspomne o gupikach i innych równych sobie i mniejszych nie nęka ich tylko przegania z rogów gdzie są kryjówki. Typowego frajera samiec KaKadu zrobił se ze Zmienniaka samicy wiekszej objętościowo od niego, zmienniak praktycznie jak się zbliży na 10 cm do pielęgnicy odrazu jest dziobany

Schodzi tylko z drogi sumom i szczupieńczykowi
1 Czy jak ten Kakadu dorośnie do 7-8 cm to będzie atakował też większe ryby jak moje sumy, bo wolałbym zeby nie ? ale skoro teraz kozaczy do mieczyków 7 cm i je przegania ?
2 Chciałbym żeby ta ryba była takim "szefem akwarium" ale jak widze to chyba kakadu nadaje się do tego wprost wyśmienicie ?
3 kiedyś jakies16 lat temu w 140 L chodowałem pieęgnice zebry (10 cm porosły) i były bardzo agresywne ze nawet przeganiały mi fosillisa 22 cm jak się w pare dobrały czy to samo może być z pielęgniczkami kakadu.
4. Co będzie dalej jak będę chodował tylko samca KaKadu ? Wspomne ze u kolegi od początku kiedyś był tylko jeden samiec tego gatunku i jak on mówił było ok tylko czasem chojraczył bez powodu ale przeżył mu 4,5 roku i 9 cm czyli raczej okazały
5 Czy taki samiec jak dorośnie może pozjadać neonki inesa i inne dziadostwo tego typu i wielkości ? w sumie jak czasem zje jakiegoś takiego chłystka to nawet fajnie bo ja lubie jak się coś takiego wydarzy sporadycznie a strata niewielka bo u mnie neon 1,20 na Pradze Warszawie kosztuje
6 Ile wam najdłużej pożyły kakadu i jakie porosły ciekaw jestem na co mogę liczyć i czy u mojego kolegi to był już max ?