danio lamparcie i pomarańczowe, co z tego wyjdzie?
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Jola
danio lamparcie i pomarańczowe, co z tego wyjdzie?
ostatnio likwidowałam tło żywe z mchu, i cały ten mech włożyłam do mniejszego akwarium, ostatnio patrzę, a w tym małym pływają maleńkie danio. wiem, że to danio, bo je kiedyś rozmnażałam, i wiem jak młode wyglądają. samiczka musiała złożyć ikrę na tym mchu, i się wykluły, ale! samicę mam jedną i jest to zielona w cętki, a samców mam 2 szt. i są to pręgowane pomarańczowe (czy różowe) taki ciężki do określenia kolor. i teraz nie wiem jakie z tego mieszanego związku wyrośnie potomstwo!!!!
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Re: danio lamparcie i pomarańczowe, co z tego wyjdzie?
Danio pręgowane, lamparcie i koralowe mogą się bez przeszkód krzyżować ;) Tylko mieszanki takie mogą być nie atrakcyjne kolorystycznie....yola pisze:samicę mam jedną i jest to zielona w cętki, a samców mam 2 szt. i są to pręgowane pomarańczowe (czy różowe) taki ciężki do określenia kolor. i teraz nie wiem jakie z tego mieszanego związku wyrośnie potomstwo!!!!
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Popieram. Będą to zwykłe mieszańceAkwarybka pisze:Danio pręgowane, lamparcie i koralowe mogą się bez przeszkód krzyżować Tylko mieszanki takie mogą być nie atrakcyjne kolorystycznie....

-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Kolorystycznie będą takie jak rodzice. Kolory się nie mieszają.