Pielęgniczki Sajica
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: £ukasz
- Kontakt:
Pielęgniczki Sajica
Mam takie pytanie poniewaz moje sajki maja tarlo, samica siedzi w kokosie i prawie nie wyplywa a samiec przed wejsciem do kokosa plywa i odgania wszystki ryby, tu moje pytanie jak utrzymac narybek, czy zmianiac temperature wody PH i inne parametry?? a moze odlowic i przeniesc do innego akwa calosc z kokosem??
nigdzie nie moge znalesc opisu na temat tych rybek.
nigdzie nie moge znalesc opisu na temat tych rybek.
- ŁukaszInterista
- Forumowicz
- Kontakt:
Re: Pielęgniczki Sajica
Jeśli masz w akwarium inne ryby to raczej nie ma szans na to, że coś z tego będzie. Napisz coś o obsadzie.
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
nie pytalem jak uchronic narybek od zjedzenia przez inne ryby tylko jak zrobic zeby np. ikra nie splesniala i poprawnie sie rozwinela...
- ŁukaszInterista
- Forumowicz
- Kontakt:
A ja nie piszę, że narybek zostanie zjedzony. Jeśli są inne ryby w akwarium to ikra ci się nie rozwinie anie nie spleśnieje, bo ryby wcześniej ją zjedzą. Jeśli w akwarium parametry wody (twarda 8 - 16 °n; pH 6,5 - 7,5) nie odbiegają od normy to wylęgną ci się po trzech dniach a po pięciu zaczną samodzielnie pływać. Rodzice opiekują się potomstwem.Masterczen pisze:nie pytalem jak uchronic narybek od zjedzenia przez inne ryby tylko jak zrobic zeby np. ikra nie splesniala i poprawnie sie rozwinela...
-
- Nowicjusz
- Imię: Dawid
- Kontakt:
ja juz ilka razy rozmnozyem sajki i zawsze w akwa byly inne ryby. A poniewaz te pielegnice beda sie opiekowac potomstwem tylko przez tydzien to trzeba albo odlowic mlode po jakis 4 dniach albo inne i to jak najszybciej bo u mnie po 1 dniu zagryzly jedna. Teraz maja ok 3tygodni i nic sie z nimi nie dzieje a zadnego ph ani temperatury nie zmienialem
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
Własnie przyszedlem z pracy, patrze a tu plywa stadko maluszkow:] ale nie bede nic odlawial bo w zasadzie nie mam gdzie i tak naprawde nie potrzebne mi te rybki, jak sie cos uchowa samo to bedzie git.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Raczej Ci się nie uchowa skoro masz inne rybki w akwa. a lepiej jak byś wyjął inne bo rodzice mogą zamęczyć je. Też tak myślałem jak ty i niestety zagryzły mi skalara.
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
ja w ogole chyba pozbede sie tych sajek bo jednak robia mi zamieszanie w akwarium, jak by ktos chcial to oddam dobrana parke.
-
- Nowicjusz
- Kontakt: