Granit
Moderator: ModTeam
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 500
- Imię: Robert
Re: Granit
Nie zmienia - można dawać śmiało.
Rozpoczynają się przygotowania do szaleńczego planu - roboczo - AZJA-PROJECT 2014
Akwarystyka to choroba postępująca;)
Mój baniaczek ./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/18434,15.htm
Akwarystyka to choroba postępująca;)
Mój baniaczek ./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/18434,15.htm
- piotrek929292
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 300
- Imię: Piotrek
dostalem raz odpady z zakladu kamieniarskiego. Byly to kawalki jasnych plyt granitowych grubosci 20mm. Poprzyklejalem je do szyby (stojaco) wlozylem cala konstrukcje do akwa i zasypalem piaskiem. bardzo ciekawy efekt zwlaszcza, ze hodowalem w tym baniaku zebry ktore pieknie kontrastowaly z wystrojem. dodatkowym plusem bylo to, ze zaslonilem jedna z tych plyt filtr dzieki czemu akwa wygladalo bardziej naturalnie
Tsza być gupim, ale sprytnym!!!
- Baros
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 45
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Granit składa się głównie z kwarcu, biotytu, muskowitu oraz skaleni, minerałów raczej nie rozpuszczających się w wodzie więc spokojnie można trzymać w akwarium. Po kolorach sądzę że praktycznie sam kwarc i biotyt ;) Radziłbym jednak nie używać kleju w akwarium, bo akurat klej może się rozpuścić (a on nie jest neutralny dla istot żywych
).

Pesymista widzi ciemny tunel, optymista widzi światło w tuneli, realista widzi reflektory pociągu a maszynista widzi trzech debili na torach.
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Jarosław
- Nazwisko: Waligórski
- Kontakt:
Do klejenia używamy specjalnego silikonu akwarystycznego. O ile dobrze pamiętam to kilkadziesiąt godzin po sklejeniu należy przedmiot dobrze spłukać i do akwa.
ps. nie pamiętam ile godzin, ale chodzi o to żeby podczas wysychania odparowała z niego jakaś tam 'niedobra'
chemia.
ps. nie pamiętam ile godzin, ale chodzi o to żeby podczas wysychania odparowała z niego jakaś tam 'niedobra'

112, 2 x 63, 30l
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!
- Baros
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 45
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Skoro tak to spoko
Nie wiedziałem o istnieniu takich klejów, jestem geologiem, nie chemikiem 

Pesymista widzi ciemny tunel, optymista widzi światło w tuneli, realista widzi reflektory pociągu a maszynista widzi trzech debili na torach.