Jak narazie panuje straszny chaos bo nie spodziewałam się że roślinki będą mi tak szybko rosły i w ostatnich dniach nie mam czasu na porządki, obiecuję poprawę i z góry dziękuję zarówno za pozytywne jak i negatywne opinie
Początki z 112L
Moderator: ModTeam
- madziara
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Magda
- Kontakt:
Początki z 112L
Witam, ostatnio zakładałam akwa oczywiście z waszą pomocą
wkońcu zrobiłam zdjęcia i wklejam specjalnie na życzenie jedego z użytkowników który wysyłał mi roślinki 
Jak narazie panuje straszny chaos bo nie spodziewałam się że roślinki będą mi tak szybko rosły i w ostatnich dniach nie mam czasu na porządki, obiecuję poprawę i z góry dziękuję zarówno za pozytywne jak i negatywne opinie
Oddaje zdjęcia w wasze ręce :oczami:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
oleq_30
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Bogus³aw
- Kontakt:
Re: Początki z 112L
Aranżacja ciekawa , ten nieład ma swój urok na razie bym nic nie ruszał , ale DOLEJ wody bo to szpeci bardzo i napisz coś więcej o zbiorniku obsadzie sprzęcie itp
I nie sprzedawał bym platek po pierwsze ładnie się ich czerwień prezentuję poza tym podejrzewam że jesteś początkująca więc na początek będą dla ciebie w sam raz
I nie sprzedawał bym platek po pierwsze ładnie się ich czerwień prezentuję poza tym podejrzewam że jesteś początkująca więc na początek będą dla ciebie w sam raz
./redir/http://www.e-akwarystyka.pl/topics ... .htm#92598 --- moje akwarium
./redir/http://aqwanarium.eakwarystyka.eu --- moja strona
Akwarysta trzeba się urodzić , akwarium kupić może każdy
./redir/http://aqwanarium.eakwarystyka.eu --- moja strona
Akwarysta trzeba się urodzić , akwarium kupić może każdy
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
nonono 
fajnie to wyglada naprawde
czekam na dalszy rozwoj
fajnie to wyglada naprawde
czekam na dalszy rozwoj
- madziara
- Nowicjusz
- Kontakt:
Właśnie tu jest problem bo jak doleje więcej wody to mi się cała deszczownia zanuża :/oleq_30 pisze:Aranżacja ciekawa , ten nieład ma swój urok na razie bym nic nie ruszał , ale DOLEJ wody bo to szpeci bardzo i napisz coś więcej o zbiorniku obsadzie sprzęcie itp
Zbiornik:
-80x35x40 niestety profil (ostatni raz popełniłam ten błąd)
-filtr TETRAtec 700l/h
-grzałka 100W
-świetlówki narazie bez zmian 2x18W
Obsasa:
-samiec kakadu
-2 x duże platki czerwone + 17 narybku(czeka na nowych nabywców) muszę ich troszke oddać bo jak jeszcze podrosną to zaczną się o siebie obijać
-2 x molinezja czarna
-1 x otosek
-x red cherry x babaulti
- wredne zatoczki, świderki i ich pogromcy wczorajszy nabytek 5x anentome helena.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
I o to chodzi.madziara pisze:Właśnie tu jest problem bo jak doleje więcej wody to mi się cała deszczownia zanuża
Załatw otoskom towarzystwo. ;)
- ankon91
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Dokładnie. Przykrywasz deszczownie, napowietrzanie takie samo, nie ma chlupotania wody i pozbywasz się problemu zbyt płytkiej wody ;)marthinez pisze:madziara napisał/a:
Właśnie tu jest problem bo jak doleje więcej wody to mi się cała deszczownia zanuża
I o to chodzi.
Jestem przeciwnikiem białego żwiru, za kilka miesięcy też będziesz ;)
Ale sumując ładnie Ci to wyszło, ładnie ;)
[ Dodano: 2009-07-24, 22:16 ]
Woda napowietrza się przez sam ruch tafli, przez falowanie. 99% akwarystów ma tak to rozwiązane. Spróbuj i Ty.madziara pisze:To skąd będzie pobierany tlen?
[31,50] Green Paradise
Mrozy, mrozy...
Mrozy, mrozy...
- madziara
- Nowicjusz
- Kontakt:
To deszczownia ma być cała zatopiona? Przecież nie będzie doprowadzany tlen do wody ?marthinez pisze:I o to chodzi.madziara pisze:Właśnie tu jest problem bo jak doleje więcej wody to mi się cała deszczownia zanuża
Załatw otoskom towarzystwo. ;)
To skąd będzie pobierany tlen?
-
hulej95
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Jakub
- Kontakt:
tak jak wyżej pisali woda napowietrza się przez sam ruch tafli wody bo jak z deszczowni woda opada na tafle ona jej nie napowietrza tylko wprawia tafle w ruch jak będziesz miała deszczownie zanurzoną ustaw jej wylot w górę tak żeby tafla wody była w ciągłym ruchu (falowała) ;)
-
Thierry Henry
- Zakręcony forumowicz
- Imię: dawid
- Kontakt:
Jak pisał oleq_30, nieład w Twoim akwarium nadaje mu jakiegoś uroku.
Póki nie zauważysz oznak niedotlenienia spróbuj nie natleniać strasznie wody.
Tlen produkują rośliny, również.madziara pisze:To deszczownia ma być cała zatopiona? Przecież nie będzie doprowadzany tlen do wody ?
I Still Haven't Found What I'm Looking For
- madziara
- Nowicjusz
- Kontakt:
A jakie są oznaki niedotlenienia?Thierry Henry pisze: Tlen produkują rośliny, również.Póki nie zauważysz oznak niedotlenienia spróbuj nie natleniać strasznie wody.
Swoją droga zauważyliście te brązowe plamki na roślince między grotką a skałką ? Czym może być spowodowane ? Wydaje mi się że chyba ktoś ją podgryza ale nie jestem pewna. :zdziwko:
-
Thierry Henry
- Zakręcony forumowicz
- Imię: dawid
- Kontakt:
Pobieranie powietrza znad powierzchni wody.madziara pisze: A jakie są oznaki niedotlenienia?
Brak składników odżywczych?madziara pisze: Swoją droga zauważyliście te brązowe plamki na roślince między grotką a skałką ? Czym może być spowodowane ? Wydaje mi się że chyba ktoś ją podgryza ale nie jestem pewna. :zdziwko:
I Still Haven't Found What I'm Looking For
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
To Echinodorus ozelot i to jest normalne ubarwienie tej rośliny.madziara pisze:Swoją droga zauważyliście te brązowe plamki na roślince między grotką a skałką ? Czym może być spowodowane ?
- madziara
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dziękować za odpowiedź
dolałam wody, ciągle przez tą plagę zatoczków zatykają mi się rurki i dziurki w filtrze wrrr