[Przemo] pisze:marthinez, ja pisze tylko o tym, że są ludzie, którym tetra cieknie
A ja nie piszę, ze to nieprawda.
Zdażaja sie wycieki, ale uniosło mnie to:
[Przemo] pisze:Zanim ktoś kupi filtr tetry niech sie przekona, że Tetra przeciaka <-link
A Ci co ją już maja niech się lepiej zaopatrzą w awaryjny czujnik wilgoci

Chyba, że warto ryzykować remont podłogi i remont u sąsiadów

Osoba, która nie ma styczności z tym sprzętem karze mi zaopatrzyć sie w czujnik wilgoci.
Taką radę można wysnuć każdemu posiadaczowi akwarium.
[Przemo] pisze:Dlatego też uważam, że to iż Ty posiadasz ten filtr a ja nie, nie ma żadnego znaczenia bo oczywiste jest, że jest ogrom osób, którym tetra nie cieknie i znikoma ilość ludzi, którym cieknie. Ty zaliczasz się do tych pierwszych, lecz to jest mało istotne bo wiemy, że takich osób jest mnóstwo.
Ogrom ludzi zadowolonych z tego filtra to nie istotne? :zdziwko:
[Przemo] pisze:Tak więc to, że Ty napiszesz, że Tobie tetra nie cieknie mało kogo zainteresuje
Czy aby na pewno?
Czyżby interesowały Cie tylko opinie negatywne.
Nie interesuje Cie odsetek filtrów dobrych do cieknących?
Czytałeś ankiete, którą podałem?
natomiast gdy ja piszę, że dwóch sprzedawców mi tak powiedziało (zakładając, że czytający mi uwierzą) oraz podaję linki do wyników wyszukiwania gdzie tez ludzie piszą, że tetra cieknie to zainteresuje wielu i przyczyni się do wyrobienia ich opinii na temat tej firmy.
Ja jestem z tego nawet zadowolony ( z opinii negatywnych) pod względem poprawy jakości.
Jeśli faktycznie jakość tych filtrów spadała (a wyglada, że tak) to opinie negatywne powinny zmobilizować producenta do poprawy.
Przynajmniej mam taką nadzieję.
[Przemo] pisze:Nie, niechęć do marki nie jest moim argumentem, nie napisałem nigdzie "Nie kupuj Tetry bo ja jej nie lubie"
Co do opinni ludzi, że tetra cieknie, jakbyś poczytał dokładniej wyniki wyszukiwania, zobaczyłbyś, że tam piszą ludzie, że mają taki filtr i im cieknie.
Ale opinia posiadacza, a sianie propagandy to dwie różne sprawy.
Chodzi mi o podstawę. Wypada ją mieć odradzając ten sprzęt założycielowi tematu.
Więc jeśli ktoś wcześniej posiadając ten filtr daje taka propozycję to jakoś głupio kontratakować i straszyć zalaniem.
Napisałeś pierwszy post:
[Przemo] pisze:Piotrek 1992, Tetra? One przeciekają i je sprzedawcy wycofują ze sklepów.
i to powinno wystarczyć.
Natomiast kolejna zadowolona z tego filtra osoba go poleciała to Ty pojechałes po bandzie z zalaniem.
Co to Twoim zdaniem jest?
Nadal czekam na markę i model filtra, o którym nie przeczytam, ze cieknie.
W tej chwili jedna z najlepszych firm Eheim takze wypuszcza filtry, które czasami ciekną.
Mam model Professionel II 2026. W dwuletnim filtrze trzeba było wymienic uszczelkę. Cena nowej uszczelki to 1/3 tego co zapłaciłem za całą, nową Tetrę ex700, która chodzi bezawaryjne ponad dwa latka.
Poza tym Eheimy są dużo głośniejsze od Tetr (wszystkie, które widziałem).
Mimo wszystko to dobre filtry i polecam.