Wymyśliłem sobię, że chce trochę ciekawsze akwarium niż kiedyś. Na początku wymyśliłem pyszczaki, jednak szybko zdałem sobie sprawe, że nie te warunki na te rybki, 60l to za mało. Chciałbym do mojego akwarium wpuścić jakieś ciekawe, może troche większe rybki. Tak żeby nie były to proste rybki. Chce żeby to było coś ciekawego. Oczywiście gupiki mogą być, jak najbardziej. Chce żebyście mi pomogli w doborze rybek do mojego akwarium. Narazie to co chciałbym mieć to wiem, że to gupiki (nie wiem jaka ilość), piskorki (nie wiem ile), oczywiście jakiś glonojad. Myślałem o trzciniaku (chyba tak się to piszę), ale nie wiem czy to odpowiednia rybka;) Chciałem wpuścić taką malą żabkę, ale to sami oceńcie. Prosze, więc was, doświadczonych już w tym temacie o pomoc w doborze mojej obsady. Czy da się zrobić z tego coś fajnego. Coś ciekawego ? Dobór roślinek również mile widziany. A no i jak w poniedziałem bym postawił akwarium to słyszałem, że woda i włączony filtr mają odstać 2 tygodnie. Czy to prawda ? I jaki filtr dla mojego akwarium będzie odpowiedni ? W miare przystępnej cenie, na początek. W zoologicznym widziałem naprawdę fajne rybki, ale sądzę, że wy się lepiej będziecie na tym znać. Nie chce wybierać rybek od tak. Chcę mieć pewność, którą mam nadzieję dacie mi wy