Mam w związku z tym kilka pytań:
Po 1.: Czy te zwykłe meble z tą "dziurą" wytrzymają?. Jeśli mogą nie wytrzymać, jak je wzmocnić?. Całość będzie razem złączona z szafkami na ubrania, to nie jest typowy stolik pod akwa, dlatego się pytam.
Po 2.: Co z oświetleniem?. Jeśli nie zmieści się pokrywa, to jak i jakie umieścić świetlówki?.
Po 3.: W akwarium będzie pare roślin(ew. jeszcze korzeń), naświetlać standardowo, zwykłymi świetlówkami 12 godzin? (zależy od pkt.2). Nie zaszkodzi rybom z Malawi?.
Po 4.: Rozumiem że piasek kwarcowy z obecnego 112, mogę później użyć w tym, które planuję?. Płukać go?. Oczywiście dokupię jeszcze trochę.
Po 5.: Twarda woda...właśnie. Jak zrobić z miękkiej twardą i utrzymać ją?. Wystarczy wsadzić wapienie?.
Po 6.: Nie pytam o sprzęt i ryby, bo na razie znam tylko długość, która także może się zmienić. Jednak...rozumiem że najważniejsza jest długość akwa?. Załóżmy w 240l. akwa o tej długości (140cm.), mogę trzymać więcej ryb niż w załóżmy 300l. o długości 120cm.?
Po 7.: Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam

[ Dodano: 2010-07-07, 14:47 ]
Ps.: Czy przy długości akwa 140cm. mógłbym trzymać tropheusy?. Słyszałem że minimum z minimum to 120cm., znowuż ktoś inny podawał że 300 l, a ktoś inny że 500l. (nie wiem jak to przekłada się na długość).