Wg wypowiedzi-artykułu marthinez, -a, powinienem wyjąć ceramikę i włożyć gęstą gąbkę. Linf, dlaczego rośliny miałyby przestać pobierać amoniak czy no2, będą strajkować czy cośLinf pisze:Plewek01, tutaj bym nie ryzykował ponieważ jak rośliny nagle przestaną pobierać amoniak czy NO2 to jak zabraknie filtracji biologicznej to wzrost amoniaku i NO2 może wytruć obsadę.

Staram się prowadzić LT i jest dosyć gęsto zarośnięty. Do obejrzenia w linku z mojego podpisu.marthinez pisze:osiadasz akwarium tzw ogólne ze standardowym światłem i kilkoma roślinkami?
Właśnie, dlatego nie potrzebuję dobrej filtracji biologicznej, żeby nie robić roślinkom trudności w odżywianiu. Dzięki marthinez, za bardzo wyczerpującą odpowiedź. :padam: A mógłbyś mi jeszcze powiedzieć czy pojawiające się dziury w liściach to oznaka braku potasu, którego podobno w naszej polskiej glebie jest mało? Jeśli tak to jak mógłbym go uzupełnić. Czy wystarczy mała podmiana wody tak z 10% raz na 2 tyg. aby uzupełnić niedobór?marthinez pisze:Potrzebujesz dobrej filtracji biologicznej, by pozbyć się amoniaku, bo Twoja znikoma ilość roślin nie jest w stanie sama go usunąć.
[ Dodano: 2010-08-12, 20:19 ]
Linf, a czy akwarium LT nie jest roślinniakiem?