Terta tec in 1000PLUS 14W
Moderator: ModTeam
- zolwikk
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: adam
Terta tec in 1000PLUS 14W
Witam , dostałem jak w temacie pompkę wew. lecz bez żadnych wskazówek i instrukcji.
Jakby ktoś miał jakiegoś pdf, skan :padam:
Wiem że dział i nawet regulacja ,lecz nie wiem :
-czy musi być cała znużona , trochę mnie drażni jak jest pod woda bo nie ma napowietrzenia(nie widać bombi), jak jest wynurzona to nieco hałasuje czy nie będzie to stresować rybek ?
-po co jest ten wężyk na górze, przy zielonym czymś(wygląda jak wentyl) i do czego on jest reguluje się tym dawkę powietrza ?
-jak rozebrać w miejscu wylotu ?
Jakby ktoś miał jakiegoś pdf, skan :padam:
Wiem że dział i nawet regulacja ,lecz nie wiem :
-czy musi być cała znużona , trochę mnie drażni jak jest pod woda bo nie ma napowietrzenia(nie widać bombi), jak jest wynurzona to nieco hałasuje czy nie będzie to stresować rybek ?
-po co jest ten wężyk na górze, przy zielonym czymś(wygląda jak wentyl) i do czego on jest reguluje się tym dawkę powietrza ?
-jak rozebrać w miejscu wylotu ?
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Re: Terta tec in 1000PLUS 14W
Coś powietrza dostarczać musi. to co wygląda jak wentyl to pin, do czegoś ten wężyk trzeba podłączyć... Przy wylocie też masz zielone coś regulujesz tym wydajność.zolwikk pisze:po co jest ten wężyk na górze, przy zielonym czymś(wygląda jak wentyl) i do czego on jest reguluje się tym dawkę powietrza ?
Ja swoje filtry zanurzam po co mają wystawać? Nie bierze powietrza bo dysza może być zatkana. Z resztą po co Ci bąble?zolwikk pisze:czy musi być cała znużona , trochę mnie drażni jak jest pod woda bo nie ma napowietrzenia(nie widać bombi), jak jest wynurzona to nieco hałasuje czy nie będzie to stresować rybek ?
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- zolwikk
- Akwarysta
A wiesz jak to rozebrać by wyczyścić.Suja pisze: Nie bierze powietrza bo dysza może być zatkana. Z resztą po co Ci bąble?
Bąble , by było napowietrzenie .
Czy może lepiej dodatkowo kurtyne założyć ?
Mam taką małą lecz mała wydajność filtrowania za to dużo bąbli

-
- Rekin forum
- Kontakt:
A nie wystarczy skierować wylot w taflę wody, lub filtr ustawić tak aby tafla wody się poruszała?Bąble , by było napowietrzenie .
Średnio napowietrzanie ;]am taką małą lecz mała wydajność filtrowania za to dużo bąbli
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Najprościej, najlepiej, najciszej :hyhy:Suja pisze:wystarczy skierować wylot w taflę wody, lub filtr ustawić tak aby tafla wody się poruszała?
- zolwikk
- Akwarysta
Tak mam , jak tak wystarczy to ok.Plewek01 pisze:Najprościej, najlepiej, najciszej :hyhy:Suja pisze:wystarczy skierować wylot w taflę wody, lub filtr ustawić tak aby tafla wody się poruszała?
Myślałem że im więcej bąbli to lepiej. :hyhy:
Jeszcze jedno pytanko :
-Filtr ma "przemiał"1000L/h robi niezły młyn przy pełnym otwarciu w moim 112L, czy mogę tak robić że na dzień zwiększam a na noc tak na mini ?
- Plewek01
- Rekin forum
- Kontakt:
Niekoniecznie i nie zawszezolwikk pisze:yślałem że im więcej bąbli to lepiej.

Wystarczy.zolwikk pisze:k mam , jak tak wystarczy to ok.
Możesz założyć deszczownie na wylot filtra otworami skierowanymi na taflę i wirówka się skończyzolwikk pisze:czy mogę tak robić że na dzień zwiększam a na noc tak na mini ?

- zolwikk
- Akwarysta
Tylko jest mały problem wylot jest dużego i nie zbyt dobrego kształtu by cokolwiek podłączyć .Plewek01 pisze:Możesz założyć deszczownie na wylot filtra otworami skierowanymi na taflę i wirówka się skończyzolwikk pisze:czy mogę tak robić że na dzień zwiększam a na noc tak na mini ?
-
- Rekin forum
- Kontakt:
A więc zostaje klejenie ;]
63L z roślinami
63L z roślinami
- Plewek01
- Rekin forum
- Kontakt:
Zrób sam z kawałka rurki odpowiedniej średnicy w wyciętymi kilkoma otworami ;)