Co to jest?
Moderator: ModTeam
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: Co to jest?
Polecam ampułki - u mnie porządek zrobiły w 2 dni 

- pkamil1
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Kamil
Dziękuję Wam za czas i dobre chęci na ta chwile korzenie poszły gdzieś.... troszkę czasu poświęciłem nie które osobniki zestresowałem, chciałem jak najlepiej lecz jak wyszło okaże się..... Szkoda mi tych korzeni (knagi) bo to moja inwencja i jeszcze kilku osób. Gotowanie w parniku (i tak jeden troszkę wystawał). I co pójść do sklepu i kupić? Zaraz Wam zrobię małą foto relację. Mam zdjęcia jak były korzenie ale niestety z powodu przeprowadzi nie mam kabelka od telefonu. Wczoraj totalna zmiana żwir wymieniłem na mniejszej granulacji Stary był większy i mi się nie podobał będę miał pielęgnice i trawnik udowodnie to Wam. Mniej więcej na start wygląda to tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2010-11-01, 11:59 przez pkamil1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Superowe masz żabienice ;)
Jedyne co dopowie to, ta biało-zielona trawa czyli Acorus. Nie jest to roślina wodna. Ktoś Cie zrobił w konia, jak niestety wielu innych. Radzę wyciągnąć i zasadzić przy jakimś oczku wodnym ;)
Tu jest spis roślin sprzedawanych nieuczciwie jako wodne: http://www.e-akwarystyka.pl/topics5/9245.htm
Jedyne co dopowie to, ta biało-zielona trawa czyli Acorus. Nie jest to roślina wodna. Ktoś Cie zrobił w konia, jak niestety wielu innych. Radzę wyciągnąć i zasadzić przy jakimś oczku wodnym ;)
Tu jest spis roślin sprzedawanych nieuczciwie jako wodne: http://www.e-akwarystyka.pl/topics5/9245.htm
- Lermi
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: Kinga
- Kontakt:
A ja jak zwykle się doczepię :hyhy: Szereg jak w karnym wojsku. Moje oczęta wypatrzyły po prawej stronie (na zdjęciu) ludiwgię? Na środeczek ją, na środeczek, bo zmarnieje. Mnie by się tam taka kryptokorynka widziała. A zamiast acorus to eleocharis vivipara. Nie wiem, czy by urosła, ale warto spróbować do tych pięknych okragłych liści takie strzeliste sitowie :oczami: Rzeczywiście echinodorusy śliczne. Jak "dojrzeją" to dopiero będzie widok. No to teraz tylko trawnik i all inclusive dla ryb gotowe ;)
ps. umieściłeś swoje zdjęcie w dziale glony :zdziwko:
ps. umieściłeś swoje zdjęcie w dziale glony :zdziwko:
Nie tylko chłopaki lubią robaki
- pkamil1
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Kamil
Ok. Juz mnie nie ma w glonach:) Jeżeli chodzi o roślinki to u mnie nie ma wielkiego wyboru. Poszedłem do jedynego sklepu co był i wziąłem wszystko co mieli:) Teraz tylko przesunę troszkę ludwige i trzeba coś na obsadę wybrać.