No to zaczynam wszystko od nowa

Aranzacja

poczytalem sobie o roslinkach i mam juz mniej wiecej wybrane co bym chcial ale teraz musze wymyslic nowa aranzacje i wtedy bede wybieral roslinki z mojej wybranej grupy. Oczywiscie bede Was prosil o pomoc w dobraniu odpowiedniego skladu
[ Dodano: 2011-01-12, 12:33 ]
co myslicie o tym substracie?
http://www.charterhouse-aquatics.co.uk/ ... -1729.html
Pojezdzilem troche wczoraj po sklepach i najwiekszy problem mam z kupieniem roslin bo straszna lipa w okolicznych sklepach. Mysle zeby zamowic z neta bo ciagle mi mowia ze jutro albo pojutrze bedzie dostawa. Szkoda tylko ze mowia tak za kazdym razem jak jestem w sklepie:) Glownie mam problem z mchem bo mysle o mcharium z dodatkiem kilku innych roslin. Wydaje mi sie ze to bedzie najlepsza opcja do osprzetu jaki posiadam.
Wczoraj nazbieralem skalek, wyczyscilem je i zrobilem test octowy ktory wyszedl pomyslnie. Dzisiaj mam zamiar je wygotowac w solance. Jak dlugo powinny sie gotowac? az nie zmiekna? tak jak ziemniaki?

zartuje
Mysle tez o zmianie zarowek albo o przerobieniu pokrywy bo mam fajne zarowki, specjalne do hodowli roslin. kompaktowe zarowki o mocy 125W kazda o barwie 6400k mam tez 2700k ale wydaje mi sie ze te pierwsze beda lepsze. gdybym je zamontowal mialbym ponad 1W/L co o tym myslicie?