Hmm żyzne podłoże mniej więcej chodzi np. o ziemie ogrodową / substrat?:D W akwarium mam ziemie ogrodową + bazaltmatrix82 pisze:Powiem tak, z moich obserwacji wynika że dla niej na 1 miejscu jest żyzne podłoże ;) Nie pomijając oczywiście innych potrzebnych parametrów.
112l Color Pearl by matrix82
Moderator: ModTeam
- wojtek229
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: wojtek
Re: 112l Color Pearl by matrix82
- wojtek229
- Stały bywalec
Dobra, to spróbuję z tą rośliną Dzięki Ci za pomoc
dałbym "pomógł" ale nie widzę tego przycisku Nie wiem czy ja ślepy, czy poprostu tego nie ma
dałbym "pomógł" ale nie widzę tego przycisku Nie wiem czy ja ślepy, czy poprostu tego nie ma
- maradona
- Rekin forum
- Imię: Magda
wojtek229, nie możesz dać punktu. Punkty może dodawać tylko autor tematu
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Pięknie się zapowiada Mieszanka agarowa przyszłością sprzedaży roślin wodnych :hyhy:
- Plewek01
- Rekin forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Hmm...zjawiskowo Jakaś czerwień dla kontrastu jest w planach?
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 130
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Super zbiornik... widać, że dużo cierpliwości poświęconej na tworzenie
- matrix82
- Moderator
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Roślinki rosną zadowalająco. Trochę zaniedbania i nieregularność w zbiorniku roślinnym może skończyć się źle, troszkę zaniedbałem akwa i już widać było niteczki, na szczęście wszystko wraca do porządku.
Do henia już nie mam siły :zdegustowany: Dziś planowana przycinka, jak mnie najdzie chęć ,ale jutro już przymus.
Z roślin czerwonych więcej nic nie planuje ,to co widać, ew. w głowie mi świta rotala indica ale to dopiero przebłyski.
Do henia już nie mam siły :zdegustowany: Dziś planowana przycinka, jak mnie najdzie chęć ,ale jutro już przymus.
Z roślin czerwonych więcej nic nie planuje ,to co widać, ew. w głowie mi świta rotala indica ale to dopiero przebłyski.
- Mikos
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Piękny ten twój zbiornik chylę czoła :padam:
Mój baniaczek:) Aktualizacja oraz Fotorolecja z restartu zbiornika strona 5 serdecznie zapraszam do komętowania
./redir/http://www.e-akwarystyka.pl/topics24/12848,45.htm
./redir/http://www.e-akwarystyka.pl/topics24/12848,45.htm
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
No pięknie Tylko lewa strona jakaś 'łysa' (w porównaniu do prawej ), ale to pewnie tak miało być ;)
Przy przycinaniu henia - błagam nie tnij na równo, bo to wygląda strasznie sztucznie.
Hmm, w Twoim temacie nie mogę znaleźć - jakie to masz piękny mech na korzonku dokładnie (jeżeli byś się wyzbywał za małe pieniądze jestem bardzo chętny ) ?
Przy przycinaniu henia - błagam nie tnij na równo, bo to wygląda strasznie sztucznie.
Hmm, w Twoim temacie nie mogę znaleźć - jakie to masz piękny mech na korzonku dokładnie (jeżeli byś się wyzbywał za małe pieniądze jestem bardzo chętny ) ?
- elsaper
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Baniaczek bardzo ładny, ale ten korzeń to wygląda jak męskie przyrodzenie
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
Którego henia chcesz ciąć?matrix82 pisze:Do henia już nie mam siły :zdegustowany: Dziś planowana przycinka, jak mnie najdzie chęć ,ale jutro już przymus.
Jak dla mnie to obydwa tego wymagają.
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 65
- Kontakt:
matrix82, przyjrzyj się fotce z 1.01.2011 i tej teraźniejszej. W tej chwili to wszystko wygląda bez ładu i składu.
Tak jak marthinez, napisał trzeba ciąć oba Heńki. Małego masz in vitro i jeszcze rośnie w kępkach :/ Po przystrzyżeniu zobaczysz jak się krzewi na boki.
Zagospodaruj jakoś puste miejsce za korzeniem bo oprócz mchu i "czarnej dziury" nic tam nie ma :/
Ps.
Odpowiednim i częstym cięciem da się osiągnąć fajny efekt ;)
Tak jak marthinez, napisał trzeba ciąć oba Heńki. Małego masz in vitro i jeszcze rośnie w kępkach :/ Po przystrzyżeniu zobaczysz jak się krzewi na boki.
Zagospodaruj jakoś puste miejsce za korzeniem bo oprócz mchu i "czarnej dziury" nic tam nie ma :/
Ps.
Odpowiednim i częstym cięciem da się osiągnąć fajny efekt ;)
- wojtek229
- Stały bywalec
Mnie się bardzo podoba twój zbiorniczek
Ale muszę przyznać rację Marcinowi (marthinez), powinieneś ostro podciąć te heńki, najlepiej zrób tak jak na początku, ostra podcinka. Zobaczysz ponownie jakie piękne są tego efekty.
Ale muszę przyznać rację Marcinowi (marthinez), powinieneś ostro podciąć te heńki, najlepiej zrób tak jak na początku, ostra podcinka. Zobaczysz ponownie jakie piękne są tego efekty.
- matrix82
- Moderator
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Taiwan moss prawdopodobnie. Nadmiar na pewno będzie usuwany. Jak cos to PWblue_betta pisze:Hmm, w Twoim temacie nie mogę znaleźć - jakie to masz piękny mech na korzonku dokładnie (jeżeli byś się wyzbywał za małe pieniądze jestem bardzo chętny ) ?
Szczerze powiedziawszy nie myślałem o przycinaniu malego henia. Lewa strona kuleje w porównaniu do prawej, tak sobie myślę czy nie pozbyć się tego drewna co jest i zrobić "czystego" holendra.