Nie koniecznie...technicspl pisze:zestawach stosuje się 15 wat z tego co widziałem. Jest wystarczające
Glonojady - ile?
Moderator: ModTeam
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: Glonojady - ile?
Jak na razie nikt z was nie potrafi pomoc tylko krytykować, co ja mogę za to ze AQUAEL dal oryginalnie 15 watowa do zestawu ? Zamykam temat nie ma sensu. Bo ja pisze o soli a ktoś inny o zbrojniku. Zapomnijcie o tej soli.. Lepiej przejdźcie do działu identyfikacja roślin i pomóżcie mi tam w jednym pytaniu. 

- Plewek01
- Rekin forum
- Kontakt:
Wyraźnie zostało napisane, że glonojady to za mały zbiornik...technicspl pisze:na razie nikt z was nie potrafi pomoc tylko krytykować,
Można przerobić jak większość osób lub dopasować typ zbiornika do oświetlenia.technicspl pisze: to ze AQUAEL dal oryginalnie 15 watowa do zestawu
Nie ma sensu bo jest "Glonojady - ile?" a Tytechnicspl pisze:temat nie ma sensu
technicspl pisze:Bo ja pisze o soli a ktoś inny o zbrojniku
Bardzo chętnietechnicspl pisze:Lepiej przejdźcie do działu identyfikacja roślin i pomóżcie mi tam w jednym pytaniu

KAŻDY wie ze glonojady muszą mieć duże zbiorniki z czego ja takiego nie mam wiec każdy się domyśla ze chodzi o hodowle przez miesiąc albo 2 a później wymianę na małe w sklepie... Bo taki układ jest możliwy ze sprzedawca. Z czego by tez glony były jedzone oczywiste.
Napisałeś żeby dopasować typ zbiornika do oświetlenia. Wiec jedynie LOW TECH, jak już było pisane LT to dla zaawansowanych akwarystów, ja nie jestem na tyle zaawansowany żeby bawić się ziemia z ogrodu, zbiornik już jest gotowy nie będę nic zmieniać.
Jest chwilowy problem z glonami dlatego ten temat myślę ze sytuacja się unormuje jak rośliny się rozrosną, na tyle co potrafię czyszczę glony czyścikiem magnetycznym.
Napisałeś żeby dopasować typ zbiornika do oświetlenia. Wiec jedynie LOW TECH, jak już było pisane LT to dla zaawansowanych akwarystów, ja nie jestem na tyle zaawansowany żeby bawić się ziemia z ogrodu, zbiornik już jest gotowy nie będę nic zmieniać.
Jest chwilowy problem z glonami dlatego ten temat myślę ze sytuacja się unormuje jak rośliny się rozrosną, na tyle co potrafię czyszczę glony czyścikiem magnetycznym.
- maradona
- Rekin forum
- Imię: Magda
Nadal uważam, że lepiej kupić neritinyKAŻDY wie ze glonojady muszą mieć duże zbiorniki z czego ja takiego nie mam wiec każdy się domyśla ze chodzi o hodowle przez miesiąc albo 2 a później wymianę na małe w sklepie... Bo taki układ jest możliwy ze sprzedawca. Z czego by tez glony były jedzone oczywiste.

Tu nie ma nic skomplikowanego. Ziemia po prostu nie powinna mieć kontaktu z światłem. Siatka (żeby przy przesadzaniu nie klnąć) i odpowiednia warstwa żwirku naprawdę wystarczy. A jak nie to kulki gliniano torfowe. Moim zdaniem HT jest trudniejsze niz LT.technicspl pisze:Napisałeś żeby dopasować typ zbiornika do oświetlenia. Wiec jedynie LOW TECH, jak już było pisane LT to dla zaawansowanych akwarystów, ja nie jestem na tyle zaawansowany żeby bawić się ziemia z ogrodu, zbiornik już jest gotowy nie będę nic zmieniać.
A jakie to glony?Jest chwilowy problem z glonami dlatego ten temat myślę ze sytuacja się unormuje jak rośliny się rozrosną, na tyle co potrafię czyszczę glony czyścikiem magnetycznym.
- Plewek01
- Rekin forum
- Kontakt:
Przynoszenie co miesiąc nowych ryb jest bardzo ryzykowne. A czy glony były by jedzone to też nie takie oczywiste.technicspl pisze:t możliwy ze sprzedawca. Z czego by tez glony były jedzone oczywiste.
A tanganika, malawi?technicspl pisze:Wiec jedynie LOW TECH, ja
Może nie tyle zaawansowanych co mniej bogatych. To wg mnie takie same podłoże jak każdy inny substrat z zoologa.technicspl pisze:ne LT to dla zaawansowanych akwarystów, ja nie jestem na tyle zaaw
Rośliny pomogą jak najbardziej, a czyszczenie jak najbardziejtechnicspl pisze:y problem z glonami dlatego ten temat myślę ze sytuacja się unormuje jak rośliny się rozrosną, na tyle co potrafię czyszczę glony czyścikiem magnetycznym.

Mam czyścik magnetyczny i szoruje cały czas nie przeszkadza mi to, przecież to hobby a nie kara. Wczoraj poprzesadzałem rośliny i poprzycinałem za miesiąc wystawie kilka zdjęć jak się rozrośnie wszystko. Malawi na 54 litry to za mało i za późno już. Może kiedyś jak będzie większe akwarium.
- Plewek01
- Rekin forum
- Kontakt:
Czekamtechnicspl pisze:ałem za miesiąc wystawie kilka zdjęć jak się rozrośnie

Może tanga ;)technicspl pisze:awi na 54 litry to za mało i za
Nie po to wydałem kilka stów żeby ktoś tak pisał.aidi pisze:brak roślin=glony nic dziwnego
(sorry za jakość, z telefonu)

-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
No kolego, skoro na to wydałeś kilka stów to ładnie przepłaciłeś 

nie wiem czy wiesz ale na korzeniu jest 10 anubiasów.Kaef pisze:No kolego, skoro na to wydałeś kilka stów to ładnie przepłaciłeś

apropo znam się na cenach i zanim coś kupię to oglądam to we własnych rekach w sklepie zoologicznym.