Wstępny aranż

W przyszłym tygodniu przychodzi szklarz i jeżeli wszystko pójdzie OK. to do przyszłej soboty zaleję zbiornik.
Moderator: ModTeam
używasz jakiegoś proxy czy coś w tym stylu?jag1974 pisze:Joba już dostaje z tymi fotami.U mnie są widoczne,tylko muszę odczekać parę sekund aż się strona do końca załaduje.
Chodziło mi o to że sump będzie tańszy i o wiele wydajniejszy w porównaniu do tych trzech filtrów albo jednego, no a co do tej dostępności do tego filtra i innych gratów, rozumiem ze akwarium jest od sciany do ściany? jak będziesz się dostawał za akwarium?maol pisze:Co do czyszczenia filtra w porównaniu z sumpem - nie bardzo widzę tu jakiś zysk. Mając odpowiednio duży filtr i wydajna pompę, może okazać się, że będzie trzeba do niego zajrzeć raz na pół roku - albo i rzadziej. Jeżeli zapewnimy sobie do niego dobry dostęp już na etapie projektowania zbiornika, to ja nie widzę najmniejszego problemu z tak rzadką obsługa filtra.
A w jakim celu miałbym się tam dostawać?Roberto pisze: jak będziesz się dostawał za akwarium?