Witam
Mam 2 samice gupika które są w ciąży, ciężko powiedzieć która wcześniej wyda na swiat potomstwo. Moje pytanie brzmi czy można trzymać 2 samice w kotniku?? czy pownienem obserwować obie i umieścić w kotniku tą która będzie "bardziej przy nadzieji"? i czy wtedy muszę wsadzić drógi kotnik ? bo przecież jak tam będą młode to ta druga rodząca je zje.
Proszę o podpowiedź
Ile samic w kotniku??
Moderator: ModTeam
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: Ile samic w kotniku??
A po co dawać je do kotnika? Jak faktycznie są obie kotne to i tak będzie to mnóstwo narybku i wierz mi, że co ma przeżyć to przeżyje 

- start126p
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 91
- Imię: Jakub
- Kontakt:
W moim przypadku było gorzej samica gupika była taka gruba i oczywiście wsadziłem ją do kotnika, a on zaczęła rodzić narybek miedzy szpary kotnika i tak z tej wielkiej ryby odchowało mi się 5 rybek. Więc nie polecam kotnika.
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Ja bym nie dawała do kotnika. Naturalna selekcja. Najsilniejsze rybki przeżyją. Jeśli masz dużo roślin w akwarium na pewno coś przeżyje 

Ostatnio zmieniony 2011-07-26, 12:31 przez maradona, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Paulinka
Ja też mam pytanie w sprawie gupika samicy czy od razu dać ją do kotnika jak ma plamkę i trochę większy brzuch
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Gupika do kotnika? Po co? Chyba żeby sprawę skomplikować. Gupiki doskonale radzą sobie w akwarium ogólnym.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Tomasz
- Nazwisko: Kasprzyk
Ja osobiście polecam kotnik jeżeli ma się ryby w akwarium takie jak: mieczyk czy tetra. Wszystkie młode które urodziła mi molinezja, gupik zostały zjedzone. Po wrzuceniu do kotnika mam na dzisiaj 12 młodych molinezji i 14 gupików. Też zależy jaki kotnik. Pozdrawiam