Wegetarianizm i jego odmiany.
Moderator: ModTeam
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
Re: Wegetarianizm i jego odmiany.
polecam również wiare w niewidzialnego różowego jednorożca tak do kompletu :hyhy:
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Jednorożec mniam mniam :-)
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
A tłuściutki
tak na poważnie to szanuję wege, aczkolwiek też nie jestem za brakiem mięsa w diecie, gdyż po prostu potrzebuję dużo białka z mięsa i nie jestem w stanie wyżyć z warzywek
Ale ogólnie pozdrawiam...

- suchy
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Rafa³
Ja dla odmiany nie po to jestem na samym szczycie lancucha pokarmowego zeby jesc salate :rotfl:
- Plewek01
- Rekin forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Hehe...akurat na szczycie to sądzę, że nie jesteśmy...ale Rafale też twierdzę, że ja z sałaty nie wyżyję, choć nie twierdzę że są osoby (ludzie) którzy dają radę i chcą 

- bercia289
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Bernadetta
- Nazwisko: Baranowicz
- Kontakt:
Jeśli ktoś chce to proszę bardzo. tylko takie małe ale. wegetują muszą swojsko dietę ustalać zdietetykami. robić często badania krwi a tu już trzeba pobrać krew za pomocą igły. (czyli kolejny minus) :-D
Zazwyczaj traktowała wege jako oszolomy. (tłumacze) bo na takich tylko trafiałam na innych forach . Ale jesli ktoś jest normalny i gada z sensem oraz nie obraza miesozercow to i ja będę z szacunkiem się odnosić do Was. ;-)
Zazwyczaj traktowała wege jako oszolomy. (tłumacze) bo na takich tylko trafiałam na innych forach . Ale jesli ktoś jest normalny i gada z sensem oraz nie obraza miesozercow to i ja będę z szacunkiem się odnosić do Was. ;-)
Nie każdy kto posiada akwarium jest akwarysta.
./redir/https://www.facebook.com/SklepZoologicz ... ts&fref=ts
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
./redir/http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=9626199
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
wybacz bercia289 ale potne twój post i po kolei odpowiem
podsumowując całą dyskusję: forum akwarystyczne to nie miejsce do nawracania na dietę czy religie, o poglądach tych czy innych można pogadać w green way'u lub grey canie lub każdej innej restauracji, ew w domu czy na plaży gdy się mówi bez cenzury co się na prawdę myśli i widzi się tego z kim się rozmawia, nie mam się zamiaru kłócić z nikim z forum maol, Kaef,Plewek01,suchy i ty bercia289 (a także wielu innych nie wymienionych) szanuje was jako akwarystów i staram się od was czegoś o tej dziedzinie nauczyć, bo macie na prawdę ogromną wiedzę, nasze podejście w niektórych sprawach się różni , ale z drugiej strony jak by każdy był taki sam to życie by było nudne
do dietetyka trafiłam przypadkowo (w auchanie na dnach zdrowego żywienia i promocji produktów mniejszościowych przy okazji tropienia oscypka) i diety on mi nie ustalał, była to czysta wymian poglądów, na temat tego co i jak, fakt że zdradziła mi trik na sytośćbercia289 pisze:Jeśli ktoś chce to proszę bardzo. tylko takie małe ale. wegetują muszą swojsko dietę ustalać zdietetykami.
,,80% kobiet a kobietą jestem ma problem z uzupełnieniem żelaza, a wegetarianki i weganki zwłaszcza" to było twierdzenie mojej lekarz prowadzącej jak usłyszała e jestem wege, w tym momencie a było to 5 lat od przejścia pierwszy raz poszłam na badanie krwi, efektem badania było wielkie zdziwienie (moje również) żelazo u mnie jest w górnych granicachbercia289 pisze: robić często badania krwi a tu już trzeba pobrać krew za pomocą igły. (czyli kolejny minus) :-D
czy jestem oszołomem czy nie oceń to sama, ja szanuje Cię jako akwarystkę gdyż masz dużą wiedzę na ten temat, znam cię z innych for odnośnie innych zwierząt, tej tematyki jednak poruszać nie będę, jestem obrońcą praw zwierząt i nie jadam tego co kocham i chronię, nawracanie chwilowo mi przeszło, a przez internet nawracać :zdziwko: to zawsze budziło mój niesmak,bercia289 pisze:Zazwyczaj traktowała wege jako oszolomy. (tłumacze) bo na takich tylko trafiałam na innych forach . Ale jesli ktoś jest normalny i gada z sensem oraz nie obraza miesozercow to i ja będę z szacunkiem się odnosić do Was. ;-)
podsumowując całą dyskusję: forum akwarystyczne to nie miejsce do nawracania na dietę czy religie, o poglądach tych czy innych można pogadać w green way'u lub grey canie lub każdej innej restauracji, ew w domu czy na plaży gdy się mówi bez cenzury co się na prawdę myśli i widzi się tego z kim się rozmawia, nie mam się zamiaru kłócić z nikim z forum maol, Kaef,Plewek01,suchy i ty bercia289 (a także wielu innych nie wymienionych) szanuje was jako akwarystów i staram się od was czegoś o tej dziedzinie nauczyć, bo macie na prawdę ogromną wiedzę, nasze podejście w niektórych sprawach się różni , ale z drugiej strony jak by każdy był taki sam to życie by było nudne
- maol
- Moderator
A kto tu się chce kłócić
Ja tam tylko ironizuję
Jednorożec tłuściutki smaczny jest 

Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- bercia289
- Przyjaciel forum
- Imię: Bernadetta
- Nazwisko: Baranowicz
- Kontakt:
A czy napisałam, że jesteś? :-P Ja po prostu napisałam z czym się spotkałam ;-)
Nie każdy kto posiada akwarium jest akwarysta.
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
Nawet nie warto pisać nic sensownego w tym temacie, szkoda że ciekawa dyskusja zeszła na tak filozoficzne i górnolotne wyżyny.
- maradona
- Rekin forum
- Imię: Magda
O, widzę, że tamat się rozrasta.
Dlaczego minus?bercia289 pisze:robić często badania krwi a tu już trzeba pobrać krew za pomocą igły. (czyli kolejny minus) :-D
Niestety tak się zadarza. Moim zdaniem z taką osobą nie warto nawet dyskutować.bercia289 pisze:Ale jesli ktoś jest normalny i gada z sensem oraz nie obraza miesozercow to i ja będę z szacunkiem się odnosić do Was.
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
bercia panicznie boi się igiełmaradona pisze:O, widzę, że tamat się rozrasta.
bercia289 napisał/a:
robić często badania krwi a tu już trzeba pobrać krew za pomocą igły. (czyli kolejny minus) :-D
Dlaczego minus?

- SooB3k
- Stały bywalec
- Imię: Krystian
Ta dyskusja wlasnie ukazala mi wladze Akwarybki oraz wplyw innych userow i ich rang.
Za moje slowa "Relgie to bajki dla doroslych" Akwarybka usunela posta bo obrazam jej religie, ale jak Wy po sobie jedziecie i prawicie sobie same ironie i nie teksty to jakos napinki nie ma.
Dziwne ze tylko mojego posta usunieto a nie innych sadza po wypowiedziach innych.
Za moje slowa "Relgie to bajki dla doroslych" Akwarybka usunela posta bo obrazam jej religie, ale jak Wy po sobie jedziecie i prawicie sobie same ironie i nie teksty to jakos napinki nie ma.
Dziwne ze tylko mojego posta usunieto a nie innych sadza po wypowiedziach innych.
Zapraszam na ./redir/http://forum.wspolniegramy.pl/index.php
- maol
- Moderator
To teraz na serio - kończymy
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back