Ale od początku, ze względu na narodziny syna i przeprowadzki na nowe własne M baniaczek musiał przejść przymusowy restart. Akwa było już prezentowane na forum ale to już nie ten sam zbiornik, a więc :
-największą zmianą było dołożenie do standardowej świetlówki 15W dodatkowej, także 15W firmy polamp T8 6500K, po której zobaczyłem znaczny wzrost roślin (jakby ruszyły z kopyta ;))
-następna to zacząłem stosować nawóz dla roślin Sera florena, to też pewnie ma swój udział we wzroście roślin ;)
-no i doszedł nowy brzęczyk, Eheim air pump 100 (zamysł czysto wizualnej frajdy,po prostu podobają mi się bąbelki w akwarium ;) ), bo poprzedni się zepsuł a poza tym chodził jak czołg. Ten model jest niesłyszalny

Roślinność :
-Anubias barteri var. nana, z jednej sadzonki urosły już 3
-Gałązatka
-Echinodorus roter leopard, której jeszcze nie widać, po posadzeniu wszystkie stare liście gniły więc je wyciąłem i czekam aż odbije
-Żabienica (tak mi się wydaje, ale proszę o pomoc)
-Lotos tygrysi, posadzone niedawno 2 bulwy i jedna sadzonka(chyba, dostałem razem z bulwami i nie jestem pewien)
-jedna niezidentyfikowana roślina, po pytaniach na forum o nazwę stanęło że jakiś anubias
-mech jawajski
Obsada:
-bojownik
-zbrojnik niebieski
-9 razborek klinowych
-3 neony
-3 danio pregowane
-krewetka filtrująca
-mnóstwo świderków
Proszę o opinie