Mam parę małych wątpliwości, prosił bym o rozwianie ich.

Dostałem właśnie dziś RO3, pierwsze co to czy ogranicznik na którym pisze 300 do membrany 100 gpd jest dobrze dobrany?
Dwa. Chodzi mi o umieszczenie filtra. Będzie on na ścianie. Dokładnie chodzi mi o to czy długość 5m wężyka do ścieków nie będzie przeszkadzać oraz to że będzie on z początku szedł do góry jakieś 30cm (przywiąże go sobie do rury wodociągowej) ale koniec znajdzie się poniżej filtra.
Trzy. Nie piszę tu o płukaniu filtrów przy pierwszym użyciu bo to wiem ale ile pierwszych litrów membrany trzeba wylać?
Cztery. Co mnie zaciekawiło, w dodanej instrukcji piszą:
Jeszcze o tej drugiej pauzie mniej więcej wiedziałem, ale ta pierwsza? Za każdym razem jak chcę użyć filtra, muszę odpiąć wężyk zasilający membranę i spuścić te 1/2litra?UWAGA
-Każdorazowe uruchomienie filtra wymaga sprawdzenia czy we wkładach wstępnych nie wytrącił się osad węglowy mogący zatkać membranę (w praktyce jet to przepuszczenie przez wkłady wstępne 1/2 litra wody).
-Dla zachowania membrany w dobrej kondycji niezbędne jest jej przepłukanie co kilkaset litrów pobranej wody czystej poprzez przepuszczenie 8-10l wody z wyjętym ogranicznikiem ścieku.
Może o czymś jeszcze mam pamiętać? Chcę aby wszystko mi służyło jak najdłużej.
Montowanie filtra: