Rozmnażanie platki w 45l
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Maciek
Re: Rozmnażanie platki w 45l
Ja w literaturze akwarystycznej spotykam się z informacją, że minimalna wielkość zbiornika dla platek to ok. 50l.
Więc Twoje 45l można chyba uznać za wystarczające minimum. Pamiętaj jednak aby go nie przerybić (o co przy 45l jest nietrudno).
Więc Twoje 45l można chyba uznać za wystarczające minimum. Pamiętaj jednak aby go nie przerybić (o co przy 45l jest nietrudno).
- junio40
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 45
- Imię: Rafa³
- Nazwisko: Jonisek
- Kontakt:
Wiem i dlatego się pytam co zrobić z małymi, bo nie chcę mieć zupy rybnejm@ciek pisze:Ja w literaturze akwarystycznej spotykam się z informacją, że minimalna wielkość zbiornika dla platek to ok. 50l.

Ja o nich pisałem ponieważ blue_betta powiedział że się nadająbercia289 pisze:Jak wolisz ja nie wsadziła bym ich do tego.

- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
M@ciek ma rację - 45l można uznać za wystarczające dla platek, ale dla kilku (powiedzmy 5) sztuk. W chwili, gdy ryby się rozmnożą, zrobi ich się kilkadziesiąt, a wtedy potrzebne są albo osobne zbiorniki, albo znacznie większa pojemność. Albo... coś o większym apetycie na młode mięsko 

Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- bercia289
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Bernadetta
- Nazwisko: Baranowicz
- Kontakt:
Dlatego właśnie wg mnie akwarium 45l nie nadaje sie na te ryby.
Nie każdy kto posiada akwarium jest akwarysta.
./redir/https://www.facebook.com/SklepZoologicz ... ts&fref=ts
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
./redir/http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=9626199
./redir/https://www.facebook.com/SklepZoologicz ... ts&fref=ts
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
./redir/http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=9626199
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Tyz prowda 

Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- junio40
- Forumowicz
- Imię: Rafa³
- Nazwisko: Jonisek
- Kontakt:
A co mogło by mieć taki apetyt i żeby się zmieściło z platkami i amankami :?:maol pisze:M@ciek ma rację - 45l można uznać za wystarczające dla platek, ale dla kilku (powiedzmy 5) sztuk. W chwili, gdy ryby się rozmnożą, zrobi ich się kilkadziesiąt, a wtedy potrzebne są albo osobne zbiorniki, albo znacznie większa pojemność. Albo... coś o większym apetycie na młode mięsko
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Siatka akwarystyczna.
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Napisałem, że 5/6 platek + amanki jest OK do 45l. Napisałem również, że musisz mieć co zrobić z małymi rybami (dodatkowe akwarium/stale odbierający od Ciebie sklep zoo).
-
- Nowicjusz
- Imię: kemyd
Dzisiaj zrobiłęm zdjęcie maluchom, jest ich 7 
Wczoraj, jak wyławiałem maluchy do kotnika, zauważyłem 1mm czegoś, to tak jakbyście obcięli 1mm włosa, właśnie coś takiego pływało. Bardzo ciężko je zauważyć. Mogą to być małe, a może coś przyniosłem z akwarystycznego w wodzie z neonkami?

Wczoraj, jak wyławiałem maluchy do kotnika, zauważyłem 1mm czegoś, to tak jakbyście obcięli 1mm włosa, właśnie coś takiego pływało. Bardzo ciężko je zauważyć. Mogą to być małe, a może coś przyniosłem z akwarystycznego w wodzie z neonkami?

Pozdrawiam