Już myślałem że koniec problemów... Niestety w nocy padł Gurami niebieski , a pozostałe dwa siedzą przy grzałce. Nie mają żadnych objawów, może poza tym ze nieco mniej niż zwykle reagują na pukanie w szybę... Padł też chyba jeden z neonków.
Żeby było weselej, zaatakowały mnie nitki zielone dołączając do zielonych kropek...
Wczoraj zacząłem dodawać Macro RED (poza K+ które podaję codziennie 5ml), bo nie jestem w stanie podnieść NO3 powyżej 0 (nie pomogło wyciągnięcie purigenu z filtra 2 dni temu). (NH3 <0.5, NO2=0 nadal)
CO2 10-15ppm zależnie od pory.
Ryby nie pokazują żeby im było duszno - molinezje jak i cała reszta pływa po całym zbiorniku.
Czy wsadzenie węgla aktywnego do filtra może cokolwiek pomóc?
wymierająca obsada - POMOCY!!!
Moderator: ModTeam
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: wymierająca obsada - POMOCY!!!
Siedzą przy grzałce - co zwykle oznacza że jest im po prostu za zimno. Jak wygląda temperatura w tym zbiorniku?
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Maciek
Mierzona w 3 miejscach - 26-27C.
Mam dwie grzałki po dwóch stronach akwa (200+50W).
Mam dwie grzałki po dwóch stronach akwa (200+50W).
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Maciek
Cała osada się mocno ożywiła - wszystkie rybki a nawet krewetki wypłynęły żeby szukać żarcia.
Martwi mnie tylko jeden skalar : siedzi w cieniu pod korzeniem i drży co jaki czas. Co mu może być?
Martwi mnie tylko jeden skalar : siedzi w cieniu pod korzeniem i drży co jaki czas. Co mu może być?