Na wstepie chciałbym podziękować M.Olszewskiemu za pomoc w moich problemach z glonami itd .Jesteś WIELKI.

A teraz do rzeczy.
W moim akwarium ZDJĘCIE pojawił się krasnorost. Muszę więc usunać wszystkie rośliny ( czyli aż 3-4

Opracowałem sobie plan wg,którego miałbym nadawać '' nowy kształt ''akwarium. Oto on:
1.Na początek przygotowywuje sobie drugi akwa, z grzałką,filtrem i temp. 26 C taka jak mam teraz w moim 112 l baniaczku.
2. Gdy rybki już siedzą w ''jacuzzi'' zabieram się za usuwanie WSZYSTKIEGO z akwarium.
3. Woda,szmatka,ocet i myję baniaczek.
4.No właśnie i tu jest pies pogrzebany...Z plastyki to ja 5 nie miałem więc i z aranżacją baniaczka będzie problem . ;p Ale liczą się chęci prawda?

5.Gdy mam juz wszystko wymyte, kupione roslinki przechodzę do sadzenia. Z tym chyba nie bedzie problemu.. *
6.Gdy zbiornik jest wstepnie zaaranzowany czekam az dojrzeje?
Przesyłam zdjęcie mojego wymarzonego akwa. i zaraz objaśniam te dziwne dla Was liczby.
Paintowo
1.Widzieliście wyżej jaki mam żwirek..a bardzo bym chciał mieć na 1-wszym planie trawkę.Czy jest to realne w moim przypadku?
2.Chciałbym mieć na środku taki piasek,plażę dla moich kirysków. co o tym sądzicie?
3.Mech na ozdobnym korzeniu (sztucznym) ,da się na nim zasadzić taki mech?
Przepraszam,jesli wydaje Wam sie to wszystko śmieszne,ale jestem początkujący a zarazem pochłonięty całym światem akwarystyki.

* Jakie roślinki polecacie mi kupić? Nie mam zbyt dużego budżetu, ale jestem w stanie wydać około 150 zł na wszystko.Dawać coś pod żwir?
Liczę na Wasze pomysły i rady. Dziękuję !